Sosyal Konut Sayısını Artıracağız

Sosyal Konut Sayısını Artıracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Konut arzını dengeleyinceye kadar kamu çalışanlarına destek lazım. Ama sadece bununla çözülmez. Esas konut arzını artırmamız lazım. İlk evim İlk İşyerim projesi artarak devam edecek" dedi

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında konut arzına yönelik açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu şunları dile getirdi: 

Bu işler yasakla çözülmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi düzenleme yapacağız. Konut arzını dengeleyinceye kadar kamu çalışanlarına destek lazım. Ama sadece bununla çözülmez. Esas konut arzını artırmamız lazım. İlk evim İlk İşyerim projesi artarak devam edecek. Sosyal konut sayısını daha da artıracağız. Antalya'nın değişik yerlerinde epeyce yer bakıyoruz. Antalya'ya turizm sektöründe çalışan arkadaşlar farklı şehirlerden; hatta farklı ülkelerden de insanlar geliyor. Bunlara lojman konusunda destek vereceğiz. Yabancıların mülk alımıyla ilgili bölgesel sınırlama var. Demografik yapıyı da düşünmek zorundayız. Bir bölgenin yüzde 30'unu geçemez. Demografik yapıyı bizim gözetmemiz lazım. Bu ırkçılık falan değil, her ülke bunu yapar, biz de yapıyoruz. Bölgesel kısıtlama zaten var. Yabancıya mülk satışını tamamen yasaklayacağız yaklaşımıyla değil, yasayı daha da katı hale getirerek fahiş artışları önlemek için. Ev sahibi ile kiracılar arasında ciddi kavga söz konusu. Kanunlar aslında her iki tarafın hakkını, sınırlarını belirlemiş. Bunun ötesine geçişleri görüyoruz. Bu bir sorun ve biz bu sorunu çözeceğiz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.