Sosyal Konut Projesinde Hangi İllerde Temel Atılacağı Açıklandı!

Sosyal Konut Projesinde Hangi İllerde Temel Atılacağı Açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesi kapsamında 25 Ekim’de temeli atılacak 5 bin konutun hangi illerde olacağını açıkladı.

A+A-

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sosyal konut projesi ile alakalı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Konutların illere göre dağılımı için tüm valiliklerden bilgi aldıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum sayıların il ve ilçelerdeki ihtiyaçlara göre tespit edildiğini açıkladı.

HANGİ İLLERDE SOSYAL KONUTLAR İÇİN TEMEL ATILACAK?

25 Ekim’de sosyal konut projesi kapsamında inşa edilecek olan 5 bin konutun temelinin atılacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sosyal konut projesi kapsamında ilk temelleri 17 ilde atıyoruz. Buna göre Ankara, Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yazgat ve Zonguldak’ta 5 bin konutun temeli atılacak.” dedi.

GENÇLERE SOSYAL KONUT ÖNERİSİ

Gençlerin sosyal konutlar için taksitleri nasıl ödeyeceklerine dair soruya cevap veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Gençlerimiz bu projeye olan güvenlerini ortaya koydular. 5 milyona yakın yapılan başvurunun 1 milyon 714 binini gençler oluşturuyor. Gençlerimize 2.280 TL’den başlayan taksitlerle isterseniz ev alabilirsiniz diyoruz. Bu rakam eğer yüksek geliyorsa arsaya başvurabilirler. Faizsiz 1.100 TL, 1.200 TL taksitle 10 yıl vadeli olarak bunu alabilirler. Yani bugün ne kadar ödüyorsanız 10 yıl boyunca aynı taksiti ödemeye devam edeceksiniz. Gençlerimizin hangisi işine geliyorsa ona başvurma hakları var.” ifadelerini kullandı.

TAKSİTLER FAZLA ARTMAYACAK

Sosyal konut taksitlerinin miktarının yüksek oranlarda artmayacağını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlarımızın bu taksit artışlarında mesele yapmalarına gerek yok. Geçtiğimiz yıl memur maaşlarında yaklaşık yüzde 80 artış oldu. Ancak biz madem kiralarda yüzde 25 sınırı getirdik o zaman TOKİ’den ev almış vatandaşlarımızın da taksitleri bu oranda artsın dedik. Bu oranın üzerinde de artış yapmadık.” şeklinde konuştu.

ORTA GELİR GRUBU İÇİN KONUT PROJESİ!

Orta gelir grubu için de yapılacak konut projesine dair konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye’de her yıl yaklaşık 600 bin konut yapılıyor. Bu tamamen arz ve talep ile alakalı. Ben burada talep karşısında arzı arttırıyorum. Şimdi orta gelir grubu için de proje yapacağız. O 600 bin konut içerisinde orta gelirlilerin de alabileceği konutlar temin edeceğiz. Bu proje ile alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Emlak Konut’la çalışıyoruz. Biz projeleri açıkladıkça kira ve ev fiyatları düşüyor. Daha da düşecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.