Sosyal Konut Kampanyasında Evimi Yapacağım Diyene 100 Bin Arsa da Var

Sosyal Konut Kampanyasında Evimi Yapacağım Diyene 100 Bin Arsa da Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 eylülde açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin ne büyük sosyal konut hamlesiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

A+A-

Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 eylülde açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin ne büyük sosyal konut hamlesiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen “Söz konusu projenin 250 bin konut olacağı ifade ediliyor. Bu kampanya vatandaşımızı nasıl etkileyecek?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş ‘ben kendim yapacağım’ diyorsa, onlara da ‘buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak. Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.