Son Yılların Yeni Tatil Trendi: Kiralık Villalar

Son Yılların Yeni Tatil Trendi: Kiralık Villalar

Covid19 Pandemisi dünya çapında birçok şeye tesir ettiği gibi tatil anlayışında da değişimlere neden oldu. Bu bağlamda tatile çıkanların yeni tercihlerinin başında kiralık villalar geliyor.

A+A-

Tatil için villa tercihi, son yılların yükselen trendi oldu. En iyi villa kiralama sitesi seçenekleri üzerinden rezerve edilebilen tatil villaları, otel, pansiyon ya da tatil köyü gibi alternatiflere göre öne çıkıyor. Villa kiralama sitesi Hellovillam’ın kurucusu Sercan Korkuç, tatil villalarına yönelik ilgiyle alakalı olarak şunları söyledi:

Tatil villaları Türkiye gibi dört bir yanı cennet olan bir ülkede uzun süredir popüler. Ege’de Akdeniz’de, yüzlerce villa yaz tatilinin yanı sıra, dört mevsim tercih ediliyor. Villaların sayısının artması, ucuz kiralık villa seçeneklerini genişletti. Villaların jakuzili, havuzlu ve lüks konsepti ayrıcalıklı bir tatil yapmak isteyenlerin beğenisini topladı. Ancak bu trendde en önemli belirleyici pandemi oldu. Otel gibi kalabalık ortamlarda, yüzlerce kişiyle aynı havuza girmek, aynı restoranda yemek yemek artık insanlara cazip gelmiyor. Haftalık ve günlük tatillerde yazlık villa tercihi, daha hijyenik ve mesafeli bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. Kovid-19’un ardından sosyal mesafeye uyarak tatil yapmak isteyenler, güvenilir villa kiralama sitelerini tercih etti. Bu durum özellikle 2020 ve 2021 yıllarında ciddi bir ilgi patlaması yaşattı. Tatil villalarına olan ilgi, bir yıl içinde neredeyse iki katına çıktı.

Her beklentiye hitap eden villalar

Tatil villalarına yönelik ilgiyle ilgili olarak, Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç sözlerini şöyle sürdürdü:

Tatil villalarının popüler olmasının tek nedeni elbette pandemi süreci değil. Villaların, klasik bir otel tatiline göre çok daha keyifli bir ortam sağladığını söyleyebiliriz. Her şeyden önce konseptler oldukça geniş. Denize sıfır, bahçeli ve doğa içinde bir tatil yapmak isteyenler buna uygun villa bulabiliyor. Evli çiftler özel bir ortam için balayı villalarını tercih ederken, korunaklı bir ortamda tatil yapanlara muhafazakar villalar hitap ediyor. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar öne çıkarken, evcil hayvan sahipleri de evcil hayvan kabul eden villaları düşünüyor. Normalde bu istekleri, otel tatilinde bulmak zor. Evcil hayvan kabul eden otellerin sayısı oldukça düşük.

Villa tatili, tüm bu beklentileri karşılayan bir deneyim sunduğu için gözde olmayı başardı. Ailece ya da arkadaş grupları ile tatilde, otele göre ucuz bir fiyat sunması da villa tatilini gözde yapanlardan. Kaş, Kalkan, Antalya, Fethiye ya da Bodrum gibi popüler bölgelerde villa tatili yapılabilecek yerlerin sayısı artıyor. Güzel ve unutulmaz bir tatil için, herkese villa tatilini öneriyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.