Somali Başbakanından Türk Müteahhitlere Çağrı

Somali Başbakanından Türk Müteahhitlere Çağrı

Somali Başbakanı Hassan Ali Khayre, bakanlar ve üst düzey Somali yetkililerinden oluşan heyetle Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.

A+A-

Somali Başbakanı Hassan Ali Khayre, beraberinde İç Güvenlik Bakanı Mohamed Abukar Islow, Enerji ve Su Bakanı Salim Aliyow Ibrow, Milletvekilleri, Somali Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jama Abdullahi Mohamed ve üst düzey kamu görevlilerinden oluşan bir heyet ile Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, TMB Başkanı ve DEİK Başkan Yardımcısı Mithat Yenigün başkanlığında, T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan BEKAR, T.C. Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hilmi Ege Türemen, DEİK/Türkiye-Somali İş Konseyi Başkanı Ahmet Sami İşler, Türk müteahhitlik firmaları ve diğer özel sektör temsilcilerinin katılımıyla TMB ve DEİK ev sahipliğinde bir çalışma yemeği düzenlendi.

Çalışma yemeğinde, Türkiye ile Somali arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler değerlendirilerek, önümüzdeki dönemde mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle müteahhitlik sektöründe kurulabilecek işbirlikleri ve atılabilecek adımlar detaylı olarak ele alındı.

Ayrıca Konuk Başbakan, Somali'nin Türkiye ile uzun vadeli stratejik partner olduğunu vurgulayarak, hükümetleri tarafından gerekli her türlü desteğin sağlanacağını, ülkede enerji, sağlık, altyapı öncelikli olmak üzere hemen her alanda yatırım ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu dönemin Somali'ye yatırım yapmak için uygun zaman olduğunu vurgulayarak, Türk firmalarını Somali'ye yatırım yapmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.