Sitelerde Dükkanlar Daha Küçük Olmalı Ve Esnafa Verilmeli

Sitelerde Dükkanlar Daha Küçük Olmalı Ve Esnafa Verilmeli

Türkiye Esnaf Sanatkarları Odası başkanı Bendevi Palandöken 3-4 bin kişinin yaşadığı 500-1000 daireli konut projelerinde esnafların kullanacağı küçük dükkanların yapılmasını önerdi.

A+A-

Türkiye genelinde yeni yaşam alanlarının site kültürüne dönüştüğünü ve her sitede ortalama 500- 1000 daire bulunduğuna dikkat çekenT ESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülke genelinde hemen hemen her ilde yaşam ve ikame alanları ferdi konutlardan site kültürüne dönüşmeye başladı. Özellikle şehir dışında kurulan ve en az 3- 4 bin kişinin yaşadığı siteler modern hayatın artık vazgeçilmezidir. Üç büyük şehir başta olmak üzere birçok ilde AVM arzı fazlasıyla doyuma ulaştı. Bundan sonra bu alanlarda uzun zamandan beri savunduğumuz küçük esnaf ve sanatkârın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığının geliştirilmesi artık kaçınılmaz” dedi.

-“SİTE YAŞAMI ESNAF İLE GÜZEL OLUR”

 Yeni yapılaşmalarda küçük esnafa yer verilmesi hem sitede yaşayan insanların faydasına hem de küçük esnaf ve sanatkârların faydasına olacağını Bendevi Palandöken, “Cadde mağazacılığını yıllardan beri savunuyoruz. 800-1000 dairenin olduğu yeni yaşam alanlarında küçük esnafa yer verilmesi esnafımız için önemli. Mahalle aralarına kadar giren zincir marketlere karşı küçük esnafımız için sitelerde bu tür iş yerleri açmak ayakta kalmak adına çok önemli. Yani bir pantolon paçası onarmak için o sitede terziye, insanların tıraş olmaları için berber ve bayan kuaförüne, bakkal gibi iş yerlerine ihtiyaç var. 5-10 küçük dükkândan oluşan bu cadde mağazacılığı büyük markalar yerine küçük esnaf tarafından yapılmalı. Böylece geçmiş yıllarda esnafın cadde mağazacılığı anlayışına yeniden bir dönüş oluyor. Bu dönüş de esnafımız adına sevindiricidir. Çünkü esnafın olduğu yerde rekabet olur, tüketicide kazanır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.