Seramikte Termin Var Fiyat Yok!

Seramikte Termin Var Fiyat Yok!

Döviz kurundaki artış seramik üreticileri ihracata yoğunlaşırken hem termin sürelerinde hem de fiyatlarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Termin süresi ortalama 2-3 ayı bulurken özel ürünlerde bu 6 aya kadar çıkabiliyor. Terminlerde fiyat verilmiyor.

A+A-

Dövizdeki hareketlilik inşaat maliyetlerindeki fiyat artışları ile beraber tedarik sıkıntısını beraberinde getiriyor. Seramik mağazalarını ziyaret eden müteahhit ve mimarlar sadece standart birkaç ürün bulabiliyor. Sipariş yoğunluğu yaşayan seramik fabrikaları üretim kapasitesini maksimum seviyede kullanmak için standart boyut ve renklerdeki seramikleri üretiyor. Yüksek miktardaki siparişlerde ürün teslimi en az 2-3 ayı buluyor. Müşteriler özel ürün veya ebat talebinde bulunduğunda bu süre 6 aya kadar çıkıyor.

ÖZEL ÜRÜN SİPARİŞİ TARİH OLDU

Pandemi öncesinde inşaat şirketleri yüksek miktarda ürün satın aldığında projeye özel üretim yaptırabiliyordu. İhracatın artması ve üretimin yüzde 100 kapasite ile çalışması özel ürün dönemini sona erdirdi. Üretim daha standart hale geldi. 

TERMİN VAR, FİYAT YOK

Dolardaki hareketlilikten dolayı maliyetlerini öngöremeyen üreticiler uzun süreli bağlantılarda fiyat vermiyor. 2-3 ay sonrasına termin veren üreticiler fiyat vermiyor. Fiyatın ürün çıktıktan sonra belli olacağını ifade ediliyor.. Müteahhitler ise ürün fiyatı belli olmadan bağlantı yapmak istemiyor. Bu yüzden projelerde gecikmeler yaşanabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.