Seramik ve Vitrifiye Fiyatlarına Yüzde 20 Zam!

Seramik ve Vitrifiye Fiyatlarına Yüzde 20 Zam!

Sanayide kullanılan doğalgazın fiyatına yüzde 50 zam gelmesinin ardından seramik üreticileri fiyatlarını yukarı yönlü revize etti. Seramik üreticileri, fiyatlarda ortalama yüzde 20 artış uyguladı.

A+A-

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50 zam yapılmasının ardından seramik, vitrifiye ve cam ürünlerine yüzde 20 oranında zam uygulandı. 

TALEP DARALDI

Ekonomideki belirsizliklerden dolayı inşaat firmalarının yatırımları askıya laması ve dış piyasada seramik ihracatın azalması ile sektör daralmaya girdi. Yeni zamlarla birlikte satışların daha da durağanlaşması bekleniyor.

HİNDİSTAN VE İRAN'LA REKABET ZORLAŞIYOR

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Avrupa ülkelerinde doğalgaz maliyetinin artması ile ihracatta rekabet derinleşiyor. Avrupalı üreticilerin de maliyetleri arttığı için Türk üreticiler Avrupalı rakipleri ile rekabet edebilse de, enerji maliyetinin düşük olduğu Hindistan ve İran seramiğiye rekabet etmek her geçen gün daha da zorlaşıyor.

FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDECEK

Sektör kaynaklarından elde ettiğimiz bilgiye göre doğalgaz fiyatları önümüzdeki aylarda artmaya devam edecek. Doğalgazdaki fiyat artışları seramik fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.