Sektörü Domine Eden Bir Şirketiz

Sektörü Domine Eden Bir Şirketiz

Arda Elektrik’in 22 yıllık tecrübesiyle sektörde önemli bir yer edindiğine ve pazarı domine eden az sayıdaki şirketten biri haline geldiğine dikkat çeken şirket yönetimi gelecek yıllara emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

A+A-

Elektrik sektöründe 15 yıl boyunda orta gerilim malzemeleri satan markaların bölge müdürlüklerini yapan Erhan Arpaguş, 2002 yılında Arda Elektrik’ i kurdu. Alçak gerilim malzemelerinde faaliyet gösteren bir firmada 13 yıl boyunca çalışan Fikret Vatansever’in de 2003 yılında firmaya katılmasıyla birlikte Arda Elektrik bugüne kadar 2 ortakla yoluna devam ediyor.

Genel Müdürlük ve Gıda Çarşısı’ndaki şubesi ile birlikte 2 ayrı noktada faaliyetlerini sürdüren Arda Elektrik, global ve ulusal markaların Ege Bölge bayiliklerini yürütüyor. 400’e yakın bayi sayısıyla tüm Ege Bölgesi’ne hizmet veren Arda Elektrik, alçak ve orta gerilim gruplarında neredeyse tüm ürünleri bünyesinde bulundurarak inşaat projelerine hizmet noktasında da güçlü bir konumda.

arda-elektrik-urunleri.jpg

Sektörde 22 yılı geride bırakan Arda Elektrik, yeni büyüme hedefleri doğrultusunda yeni bir süreç başlattı. 2023 yılı başında sektör profesyoneli Yener Çınar’ın da genel müdür olarak şirkete dahil olmasıyla kurumsallaşma çalışmaları da hız kazandı.

Konsept Başarıyı Getirdi

Arda Elektrik’in ortaklarından Fikret Vatansever, İzmir’ de olmayan bir konseptle kurulduklarını belirterek, “Orta ve alçak gerilim malzemelerini bir arada satan bir firma yoktu. Müteahhitler bu ürün gruplarını satın alabilmek için minimum 2-3 firmadan hizmet almak zorundaydı. Bizim tüm malzemeleri bünyemizde tutarak bir arada sunmamızla inşaat firmaları tek bir yerden her türlü ihtiyaçlarını giderebilme fırsatı buldu. Bu konseptin başarımızdaki katkısı büyük” dedi.

arda-elektrik-izmir-001.jpg

Kurulduğunda sadece İzmir’e hitap eden bir firma iken şimdi tüm Ege Bölgesi’ne hitap ettiklerini belirten Vatansever, başarılarının sırrını şu şekilde özetledi: “Ürün ve müşteri yelpazemiz her gün artıyor. Arda Elektrik her şeyi ucuza satmıyor ama müşterilerimiz o güveni ve hizmeti görünce ufak fiyat farklarına bakmadan bizi tercih etmeye devam ediyor.”

Global markaların partnerliğini yapıyoruz

Alçak ve orta gerilim ürün gruplarında ulusal ve global markaların Ege Bölgesi’ndeki en önemli partnerlerinden birisi olduklarına dikkat çeken Arda Elektrik Genel Müdürü Yener Çınar, ‘’Ege Bölgesi’nde faaliyetlerimize etkin bir şekilde devam ediyoruz. Satış ve pazarlama alanlarındaki etkinliğimizi ve gücümüzü belli ürün gruplarında devam eden üretim faaliyetlerimizle de destekleyerek farklı pazarlarda da emin adımlarla ilerliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte kurumsallaşma anlamında yeni ve kararlı adımlar atacaklarını ifade eden Çınar, şunları kaydetti: ‘’Şirketin tüm faaliyetlerini bir sistem dahilinde yöneterek kişilerden bağımsız, sürdürülebilir ve profesyonel bir yapıya dönüştürmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bunu hayata geçirirken bizi biz yapan esnaf kimliğimizden ve gerekli noktalardaki esneklik kabiliyetimizden ödün vermemek de çok kritik bir öneme sahip. Teknoloji çağının gerektirdiği inovatif yenilikleri de devreye alarak her geçen gün gücümüze katmak bizim ölçeğimizdeki firmalar için olmazsa olmaz. Biz de bu anlayışla yolumuza devam ediyor olacağız. ’’ dedi.

Ürün, teknoloji ve fiyat ne kadar iyi olsa da başarının ardındaki asıl etkenin takım çalışması olduğuna dikkat çeken Çınar, ‘’ Müşteri tarafında fark yaratacak asıl unsurun hizmet olduğu ve bu gelişimi sağlamanın ekip üyelerinin başarısından geçtiği yadsınamaz bir gerçek. Rekabetin arttığı ve müşterinin ürüne erişiminin bu derece kolaylaştığı bir ortamda hizmet anlamında fark yaratmak çok daha önemli bir hal aldı. Bunu sağlayabilmek de iyi bir ekip, iyi bir takım olmaktan geçiyor’’ şeklinde ifade etti.

‘’Faaliyet gösterdiğimiz bölgelere yenilerini dahil etmek, bünyemize yeni ürün grupları eklemek gibi farklı stratejiler geliştirerek genişleyen organizasyonumuzla birlikte büyüme hedeflerimizi planlı bir şekilde gerçekleştiriyor, bu planlar doğrultusunda her geçen gün daha kapsamlı ve iddialı bir yapıya dönüşüyoruz’’ sözleriyle konuşmasını noktaladı.

fikret-vatansever.jpg

Hizmetle fark yaratıyoruz

Elektrik sektöründe rekabetin çok arttığını ve ürünlere erişimin kolaylaştığını belirten Yener Çınar,‘’ Rekabetin bu kadar arttığı bir ortamda verdiğiniz hizmet, en az ürün ve fiyat kadar önemli bir rol alıyor. Arda Elektrik olarak hizmetle fark yaratıyoruz’’ dedi.

‘’Tedarikçi firmalar aynı veya benzer kalitede ürünlerin satışını yapıyor’’ diyen Çınar, ‘’ Sizin fark yaratmanız ancak hizmet ve birebir ilişkilerle oluyor. Hizmet kısmında daha profesyonel ve sürdürülebilir bir yapı kurmaya çalışıyoruz. Bayi kanalında çok güçlüyüz, 400’ e yakın bayimiz aracılığıyla Ege Bölgesi’ nde çok aktifiz. Projelerde de daha etkin bir satış-pazarlama stratejisi geliştireceğiz. Sadece proje çalışan arkadaşlarımız var. Bu alandaki çalışmalarımıza da hız vereceğiz’’ dedi.

yener-cinar.jpg

Türkiye’nin en kapsamlı firmalarından biriyiz

Arda Elektrik’ de ürün çeşitliliğimiz çok fazla diyen Çınar şu şekilde devam etti: ‘’ Alçak ve orta gerilim ürünlerini bünyesinde bulunduran bu kadar kapsamlı bir firma bulmanız zor. Geniş bir ekip olduğumuz için de sahadaki taleplere çok hızlı cevap verebiliyoruz. 8 arkadaşımız sürekli sahada ‘’

Yatırım, büyüme ve risk için kontrollü adımlar atıyoruz

İnşaat sektöründe yaşanan daralmanın etkisiyle elektrik malzemeleri satışlarının da yavaşladığını ifade eden Çınar, ‘’ Geçen yıllardaki satış adetlerine ulaşmak güçleşti. Ancak enflasyon nedeniyle yönettiğimiz cirolar çok büyüdü. Ekonomideki belirsizliklerin devam ettiği şu süreçte yönetilebilir risklerle işlerimizi yürütüyoruz’’ dedi.

Türkiye markası

Yeni Genel Müdürlük binamız gibi halihazırdaki yatırımlarımıza, ekonominin rayına girmesi ve öngörülebilir bir ortam sağlanması ile beraber orta ve uzun vadeli olarak yenilerini de dahil ederek bir ‘’Türkiye Markası’’ olma hedefimize daha emin adımlarla ilerliyor olacağız’’ diyerek konuşmalarını noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.