Şehirden Uzak Evlere Talep Arttı

Şehirden Uzak Evlere Talep Arttı

Koronavirüs'ün etkisi emlak ilanlarında hissediliyor. Şehir merkezinden uzak evlere ilgi artarken Korona fırsatçıları da boş durmuyor.

A+A-

Koronavirüs salgını yaşamın her alanını etkiliyor. Emlak sektöründe de fırsatçılar ortaya çıktı. TaŞehirden uzak lüks villalara da talep arttı.

Virüs geçirmez stüdyo daire 600 TL (Antalya).

Korona yok, bahçede mangal terasta çay keyfi var. Lüks villanın fiyatı 2 milyon 895 bin lira (Konya-Meram)

VİLLA KARANTİNA

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle, uçuşlar durdu, sınır kapıları kapandı, eğitime ara verildi, firmalar evden çalışmaya başladı. İnsanları endişelendiren küresel salgının etkisiyle birlikte, gayrimenkul fırsatçıları da ortaya çıktı. Özellikle son 2 haftada yayınlanan ilanlarda virüs vurgusu yapılması dikkatleri çekti. Krizi fırsata çevirmek isteyenler, şehirden uzak lüks villaları, hem salgından izole yalanıyla hem de tatil amacıyla günlük olarak kiralamaya başladı. Alıcı ya da kiracılara 'güvendesiniz' dendi. 

EMLAKVİRÜS!

Koronavirüs emlak sektörüne sıçradı. Kimi ilanlarda 'Koronavirüs geçirmez ev', 'Virüsün çıkamayacağı yükseklik' gibi abartılı tanımlar kullanıldı.

Kabus haline gelen koronavirüsten faydalanmak isteyen dolandırıcılar binbir türlü numaralarla karşımıza çıkıyor. Başta İstanbul ve bazı büyük kentlerde salgınının kullanıldığı emlak ilanları yayımlanmaya başlandı. İlanlarda, 'Bu eve koronavirüs giremez' 'Bu ev 13. katta bu kata virüs ulaşamaz' gibi tanımlara yer verildi. Uzmanlar ise vatandaşların bu ilanlara inanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin önde gelen emlak sitelerinde verilen ilanlarda şu tanımlar bulunuyor: 

-Koronavirüse karşı emniyette olacağınız müstakil ev

-Koronadan dezenfekte edilmiş stüdyo daire

-Koronavirüsten izole, huzurlu ve steril

-Koronavirüs geçirmeyen daire

-Koronavirüsün çıkamayacağı yükseklikte teraslı ev.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.