Saya Grup'tan 172 Milyon Liralık Enerji Yatırımı

Saya Grup'tan 172 Milyon Liralık Enerji Yatırımı

Folkart'ın da bağlı olduğu Saya Grup, Menemen ve Karaburun'daki güneş enerji santrali için ÇED raporu aldı. Firma proje için 172 milyon lira yatırım bütçesi ayırdı.

A+A-

Saya Grup bünyesinde yer alan Volt Elektrik Motor Şirketi’nin güneş enerji projeleri ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattığını açıkladı. Şirket, İzmir’in Karaburun ve Menemen ilçelerinde açmak istediği güneş enerji santralleri açmayı planlıyor.

KARABURUN

Karaburun’un Eğlenhoca Mahallesi sınırlarındaki 909 parsel üzerinde inşa edilmek istenen güneş enerji santrali 3,5 hektarlık alan üzerine kurulacak. 3,801 MWm kapasitesinde olması planlana santralde yıllık elektrik üretimi ise 6.093,20 kWh elektrik üretilmesi amaçlanıyor. Şirket bu proje için 73 milyon 693 bin 788 TL bütçe ayırdı.

GES sahası 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Orman Alanı” ve Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yer alıyor. Proje alanına en yakın konut 4,75 km mesafe bulunurken, Eğlencehoca Mahallesi proje sahasına 7,2 km mesafede yer alıyor.

MENEMEN

Menemen’in Süleymanlı Mahallesi sınırlarındaki 122 ada 46 parsel üzerinde inşa edilmek istenen güneş enerji santrali ise 48 bin 757 metrekarelik alan üzerinde inşa edilmek isteniyor. 5,12 82MWm kapasitesinde olması planlana santralde yıllık elektrik üretimi ise 8.006.685 kWh elektrik üretilmesi amaçlanıyor. Şirket bu proje için 98 milyon 666 bin 568 TL bütçe ayırdı. Proje alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “tarım arazisi” alanında kalıyor.

FABRİKADA KULLANILACAK

Projenin onaylanması durumunda santrallerde üretilecek elektrik, şirkete ait Kemalpaşa ilçesinde yer alan fabrikada kullanılacak. Projelerin işletme ömrü ise 25 yıl olarak hesaplanıyor.

SAYA GRUBA AİT

Saya Grup’e ait şirketine ait olan Volt Elektrik Motor Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığını Hamit Sancak yapıyor. Hamit Sancak aynı zamanda Saya Grup yönetim kurulu üyeleri arasında da yer alıyor. Saya Grup yöneticileri arasında Haluk Sancak, Metin Sancak ve Mesut Sancak da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.