Sattığımız Her Ürünün, Yaptığımız Her İşin Arkasındayız

Sattığımız Her Ürünün, Yaptığımız Her İşin Arkasındayız

Ayduk Yapı’nın kurucusu İsmail Ayduk, hizmet ve güvenilirlik hususunda iddialı konuştu: Sattığımız her ürünün, yaptığımız her işin arkasında duran bir firmayız

A+A-

Aslen İzmir Karşıyakalı olan İsmail Ayduk, Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için Amerika’ya gitti. İşletme ve Uluslararası pazarlama alanında yüksek lisans yapan Ayduk, 32 yıl boyunca Amerika’da yaşadıktan sonra 2009 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı.

Türkiye’ye döndüğünde davet üzerine Jotun Boya’nın İzmir ana bayiliğini alan ve Ayduk Yapı şirketini kuran İsmail Ayduk, ilk mağazasını Karşıyaka’da açtı. 7-8 ay sonra bu işin merkezinin Gıda Çarşısı olduğuna karar verip buraya taşındı. 12 yıldan fazla süredir Gıda Çarşısı’nda faaliyet gösteren Ayduk Yapı’nın Bornova Pınarbaşı’nda da bir yapı marketi bulunuyor.  Jotun Boya’nın yanı sıra 12 bayilik daha alan Ayduk Yapı; boya, alçı-alçıpan, izolasyon ürünleri, membran, çatı, sandviç panel ve yapı kimyasalları satışı ve uygulaması gerçekleştiriyor.

32 kişilik bir ekip

Küçük bir bayilik olarak başladıklarını, şu anda kendi alanında Ege’nin en büyük firması olduklarını ifade eden İsmail Ayduk, “Toptan ve perakende satışın yanı sıra inşaat ve taahhüt hizmeti de veriyoruz. 32 kişilik bir ekibimiz var. Taahhüt ekiplerimizle beraber bu rakam 200’ün üzerine çıkabiliyor. Bir apartmanın boyama işini de yapıyoruz. Mühendislik ve teknik birikim gerektiren çok büyük projelerde de yer alıyoruz” dedi.

18 şantiyenin 16’sı referansla geldi

“Sattığımız her ürünün, yaptığımız her işin arkasında duran bir firmayız” diyen Ayduk, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hiçbir zaman bir satış sözleşmesi yaptıktan sonra veya şantiyenin ortasındayken ‘şartlar değişti, bu beni kurtarmıyor’ demedik. Yeri geldiğinde zarar ettik ama her işimizi tamamladık. Bu da piyasanın bize güvenini artırdı. Şu anda devam eden 18 şantiyemiz var. Bu 18 şantiyenin 16’sı bize referansla geldi. Bu işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Bizim için büyük bir gurur kaynağı.”

6. vitese geçtik

13 yıllık bir firma olduklarını ve her yıl performanslarını artırdıklarını belirten Ayduk, “Ancak şirketler ister istemez bir süre sonra dinamizmini kaybediyor. Bu nedenle şirketi dinamik tutmak için yeni bir yönetim kurulu oluşturarak uzun süredir bizimle beraber yönetici pozisyonundaki 3 arkadaşımızı reel olarak yönetime dahil ettik. Sadece yetki vermekle bitmiyor. Motivasyon kaynağı olarak ödüllendirmek de gerekiyor. Yeni yönetimi oluşturup arkadaşlarımıza yetki verdikten sonra performansımız çok daha arttı. Daha önce de performansımız iyiydi, ama bununla beraber 6. vitese geçtik” dedi. Ayrıca 2 yıl önce anahtar teslim inşaat işleri yapmaya başladıklarını belirten Ayduk, kendi arsaları üzerinde proje geliştirdiklerini 2022 veya en geç 2023 yılında kendi inşaatlarını da yapmaya başlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.