Satış ve Satış Sonrası Hizmet Süreçlerimizi Dünya Standartlarında Bir Anlayışla Yönetiyoruz

Satış ve Satış Sonrası Hizmet Süreçlerimizi Dünya Standartlarında Bir Anlayışla Yönetiyoruz

Pimapen satış ve pazarlama müdürü Seyfettin Aslan, "Müşteri odaklılık ve rekabetçi yapı, bizim satış ve pazarlama faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Satış ve satış sonrası hizmet süreçlerimizi dünya standartlarında bir anlayışla yönetiyoruz" dedi.

A+A-

1982 yılında kurulan ve kapı pencere sektörünün öncü firmalarından olan Pimapen'in satış ve pazarlama müdürü Seyfettin Aslan, İnşaat Deryası'na açıklamalarda bulundu. Toplumsal bilinçlenmeyi önemsediklerini belirten Aslan, Pimapen olarak gürültünün insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekmek, korunma yolları konusunda kullanıcıları bilgilendirmek için “Şimdi sessizlik lütfen” farkındalık projesini başlattıklarını ifade etti.

Pimapen markasıyla ilgili kısaca bilgi alabilir miyiz?

1982 yılında adım attığımız kapı ve pencere sektöründe şu anda en tercih edilir marka olmamızı sağlayan temel etkenlerden biri satış ve pazarlama ile ilgili atılan doğru adımlarımız. Şu anda tüm Türkiye’ye yayılan 300'den fazla üretici,  800'e yakın satıcı bayimiz ile müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm çözümleri üretiyoruz. Ulusal bazda ihtiyaçları karşılamaya çalışırken aynı zamanda bu alanda uluslararası arenada yapılan tüm çalışmaları izliyoruz. 4 bölge müdürlüğümüz ve onlara bağlı satış ağımız ile bayilerimizle sürekli iletişim halinde kalarak talepleri doğrultusunda da sürekli yenilikler yapıyoruz. Müşteri odaklılık ve rekabetçi yapı, bizim satış ve pazarlama faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Satış sonrası hizmetteki kalitemiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktörlerden biri.  Bu alanda sahip olduğumuz sürdürülebilir iş modelimizle tüm ürün, satış ve satış sonrası hizmet süreçlerimizi dünya standartlarında bir anlayışla yönetiyoruz.

Üretim tesisleriniz ve ürün gruplarınızdan bahsedebilir misiniz? Pimapen olarak neler üretiyorsunuz?

Müşterilerimizin kapı ve pencere sistemlerinde ihtiyaç duyduğu her alanda kaliteli ve uzun ömürlü ürünlerimiz bulunuyor. PVC pencere ve kapı sistemlerinde Nirvana ve Carisma, sürme sistemlerde ise Dynamic, Albatros, Infinity serilerimizin üretim ve satışlarını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında Storbox Panjur, Pimablok Kepenk,  Pimapen Aksesuar ve donanım sistemlerimizin de satışları devam ediyor. Kartepe Üretim ve Lojistik tesislerimizde ürünlerimiz son teknoloji yöntemlerle iş sağlığı ve güvenliği yükümlülükleri dikkate alınarak üretiliyor. Yapılan tüm bu AR-GE çalışmaları sayesinde üstün ses ve ısı yalıtımına sahip nitelikli ürünler tasarlanıyoruz.

Etkin bir şekilde rol alıyoruz

Kentsel dönüşüm ile yenileme pazarı yerini yeniden yapılan binalara bıraktı. Bu projelerde pencere seçimlerinde nasıl bir rol oynadınız? Bayilerinizle nasıl bir çalışma yer aldı?

Büyük ölçekte yapılan toplu konut, kamu kuruluşları, hastaneler ve okullar gibi toplu işler için birebir görüşme, teknik danışmanlık, teknik dökümanların sağlanması, performans testlerinin gerçekleştirilmesi, yetkili üretici bayiler ile proje arasında koordinasyonu sağlanması kısacası tüm süreçlerde etkin bir şekilde rol alarak projeci veya müteahhit ile dirsek temasıyla çalışıyoruz.

Son yıllarda daha bilinçli bir tüketici ile karşı karşıyayız. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye çok daha kolay ve hızlı erişim sağlayan tüketici dijital ortamda araştırma yaparak ürün satın alma kararı vermektedir. Pimapen olarak biz de dijital çağı yakından takip ederek bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Şeffaf marka olmanın verdiği güvenle bilinçli tüketicilerin olması markamızın değerini arttırırken bizi rakiplerimizin bir adım ötesine taşıyor.  Günümüzde internet ortamında fazla bilgi kirliliği olduğunu da unutmamak gerekir. Dolayısıyla tüketici aynı zamanda showroom ziyaretleri yaparak ya da müşteri danışma hattını arayarak mutlaka topladığı bilgileri teyit etmelidir.

Organik büyümeleri destekliyoruz

Son olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizden bahseder misiniz?

Pimapen’in kurulduğu günden bu yana kapı ve pencere sektöründe elde ettiği haklı bir unvanı var. Biz bugün ‘pencereye adını veren marka’ olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Özellikle bulunduğumuz bölgelerde mevcut bayilerimizin organik büyümelerini destekleyerek, henüz bulunmadığımız bölgelerde ise yeni bayilik oluşumları ile büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında toplumsal bilinçlenmeyi hedef aldığımız farkındalık projemizden bahsetmek isteriz. İşitme sağlığının bozulması, gürültü nedenli işitme kayıpları, fizyolojik ve psikolojik etkilenme gibi insan sağlığı üzerinde gürültünün birçok olumsuz etkisi bulunuyor. Özellikle büyük şehirlerdeki yoğun trafik, yaz turizmi, havalimanları ve sanayi bölgeleri sebebiyle yoğun gürültü kirliliği yaşanıyor. Pimapen olarak gürültünün insan sağlığına ve çevreye verdiği zararlara dikkat çekerek, korunma yolları konusunda kullanıcıları bilgilendirmek için “Şimdi sessizlik lütfen” farkındalık projesini başlattık.  Pvc pencerelerde ısı ve su yalıtımının yanında ses yalıtımının da önemine vurgu yapmak için geliştirdiğimiz farkındalık projesi kapsamında Cerrahpaşa Üniversitesi Odyoloji Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Eyyüp Kara ve Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Konca Şaher’ den destek aldık. Gürültü kirliği testleri ve bilgilendirici içerikler sayesinde gürültü kirliliğinin zararları konusunda farkındalık videoları çekerek yayınladık. Ayrıca oluşturduğumuz micro sitede ( www.sehrisessizeal.com) İBB açık veri datalarını kullanarak kullanıcılar yaşadıkları yerin gürültü seviyesini görebilecekleri bir alan yer alıyor.  1982’den beri, gerek ürün teknolojilerinde gerekse yatırımlarımızla hem kendimizi hem de sektörümüzü geliştirmeyi misyon edinerek yolumuza devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.