
Sahibinden.com Ceo'su Açıkladı: Konut Fiyatları Düşüşte
Sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, konut fiyatlarının yüzde 11,1'lik bir düşüş kaydettiğini açıkladı
Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen, ikinci el otomobil ve konut piyasasında dikkat çeken bir fiyat düşüşü yaşanıyor.
Sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş, Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve geleceğe yönelik tahminlerini paylaştı. Ertaş, özellikle otomotiv ve gayrimenkul sektörlerindeki fiyat hareketlerini dikkatle takip ettiklerini belirtti. İkinci el otomobil piyasasında, bir yıl öncesine kıyasla fiyatların yüzde 6,5 düştüğünü ancak son üç ayda satış adedinin artış gösterdiğini vurguladı. "Fiyatlarda enflasyonun altında bir artış ile dengelenme yaşanıyor" diyen Ertaş, sektörün sağlıklı bir dönüşüm geçirdiğini söyledi.
Ertaş, konut piyasasında ise fiyat düşüşlerinin daha belirgin olduğunu belirtti. "Konut fiyatlarında yüzde 11,1’lik bir gerileme var. Ayrıca konut kiralarında yüzde 12,1’lik bir düşüş yaşandı" diyen Ertaş'a göre, satılabilir konut sayısında ilk üç ayda yatay bir seyir gözlemleniyor, iş yeri satışları ise aynı dönemde yüzde 8,7 oranında bir azalma kaydedildi.





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.