Rüzgar Dayanımında Dünyanın En İyi Zip Perdesi: Ferrini

Rüzgar Dayanımında Dünyanın En İyi Zip Perdesi: Ferrini

Ferrini Zipline Neo 110 model zip perde dünyadaki diğer üreticilerin önüne geçti. Rüzgâr dayanıklılığı konusunda ODTÜ'de teste giren ürün ve bu konuda dünya rekoru olan 130 kilometrenin üzerine çıkarak ve 172 kilometreye ulaştı.

A+A-

Bir Alman firması olan ve 40 yıl boyunca Türkiye'de pencere, panjur ve balkon camlama temin eden SKS, 2003 yılı öncesi Türkiye pazarından çıkarak Türkiye’de bayilik ile ilerleme kararı aldı. SKS'nın halefi ve distribütörü olarak 2003 yılında bu işe başladıklarını söyleyen Filiz Toksal, SKS Panjur adı altında 21 yılın sonunda 34 kat daha büyüdüklerini ve Ferrini marka İtalyan ürünlerin ürün gamına girmesiyle ürün çeşitliliğini 20’nin üzerine çıkardı.

Şirketin kurucu ortağı Filiz Toksal ile şirket ve ürünler hakkında konuştuk.

Dünya rekorunu kırdı

Toksal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sks Almanya’nın devamı olarak ilk ürünlerimiz panjur ve camlama sistemleri idi. Devamında farklı Alüminyum sistemleri devreye girdi. Daha sonra Zip Perde üretimine başladık. Monoblok, Dıştan Takma ve Gizli Kutu klasik panjurların yanı sıra lamelleri hareketli; Jaluzi Panjur, Tiktak Orient, Mini 16, Tiktak Dayligt, Airligt 30, Smart ve Slim olmak üzere 10 farklı panjur tipini ürettik”

2020 yılında zip perde üretimine başladıklarını ifade eden Toksal,  "Ferrini” marka zip perde de 5 farklı modelleri olduğunu belirtti. 2'si yatay, 2'si dikey, 1 tanesi de yan çalışan modeller. “Ferrini Zipline Neo 110 model zip perde ile dünyadaki diğer üreticilerin önüne geçmiş durumdayız. Rüzgâr dayanıklılığı konusunda ODTÜ'de teste girdik ve bu konuda dünya rekoru olan 130 kilometrenin üzerine çıkarak ve 172 kilometreye ulaştık. Şu anda rüzgar dayanımında dünya lideri; bir Türk markası" dedi. Toksal, alüminyum kapı ve pencere üretiminde ise ithal ve yerli markaları işlediklerini söyledi. Ayrıca camlama ve pvc alanında üretici bayiliğini yaptığımız iki marka var. Albert Genau ve Winsa üretimini yapıyoruz dedi.

SKS Türkiye’nin 20 yıllık biriktirdiği en güçlü sermaye; ‘güven’

Filiz Toksal kendisi ve şirket hakkında şunları dile getirdi: "Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. 2 kızım var. İkisi de yurt dışında eğitim hayatlarını sürdürüyor. Büyük kızım Feyza yapay zeka üzerine doktora yapıyor. Diğer kızım Dila ise mimarlık okuyor. Bende 20 yıldır bu şirketteyim. İlk girdiğimde finans ve muhasebe bölümünde işin temelini öğrenmek için çalıştım. 2 yılın sonunda proje ve üretim deneyiminden sonra yönetimi devraldım. 2015 yılında ise Torbalı'daki yeni fabrikamızı aldık. Burası bize şans getirdi. İmzamızı gururla attığımız işler yaptık. Yeni ürünler tasarladık ve ürettik. Zip perdedeki yeni tasarım üretimimizin, bir dünya rekoru kırması bize çok büyük mutluluk verdi. Almanya fuarında ürünümüzü sergiledik ve dünyaya tanıttık. Tüm bunlar olurken, ekip sayımızı da artırdık. Şu an 120 çalışanımız var. Alüminyum tarafında ciddi bir ekibimiz var. 15 mimar ve mühendis çalışanımız var. Ekibimiz ile her aldığımız işin hakkını vererek yerine getirdik. Bu nedenle SKS'nin piyasadaki en büyük kazancı müşteri güveni oldu. Bunu da 20 yıldır zedelemeden bugüne getirdik. Gelecek kuşaklara da devredeceğimiz en büyük miras bu olacak. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.