Rusya'ya, Özbekistan'dan 10 bin inşaat işçisi geliyor

Rusya'ya, Özbekistan'dan 10 bin inşaat işçisi geliyor

Rusya'da son dönemde büyük bir sorun haline gelen inşaat sektöründeki eleman açığını kapatma yolunda yeni bir adım atıyor. Rusya, İnşaatlarda çalışmak üzere Özbekistan'dan 10 bin işçi getirtecek.

A+A-

Rusya'da son dönemde kronik hale gelen inşaat sektöründeki eleman açığını kapatma yolunda yeni bir adım atıyor.  İnşaatlarda çalışmak üzere Rusya'ya Özbekistan 10 bin işçi gönderecek. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, göçmen işçi alım sürecini kolaylaştırmak için Özbekistan ile  pilot proje başlatılmasını öngören kararnameyi onayladı.

Kararnameye göre, alım prosedürüne dahil işlerin bir bölümünü Özbek tarafı üstlenecek. Rusya'da çalışmak isteyen işçilerin sağlık muayeneleri, koronavirüs aşıları ve giriş yasağı olup olmadığı yönündeki kontroller henüz Özbekistan'da iken yapılacak. Prosedürlerin maliyetini işçi talep eden şirketler üstlenecek.

Rusya'dan gidecek yetkililerin de işlemlere nezaret etmesi öngörülüyor.

Rus basınına bilgi veren Özbekistanlı yetkililer ocak ayına kadar 10 bin işçinin Rusya'ya gönderilmesinin planlandığını söyledi.

Rusya ile Özbekistan 2017 yılında iki ülke arasında iş gücü temininde işbirliği yapılmasını öngören bir anlaşma imzalamıştı. Rusya pandamı nedeniyle sınırların kapalı olmasından ötürü özellikle inşaat sektöründe işçi açığı problemi yaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.