Renkli Kepenklerle Evleri Süslüyoruz

Renkli Kepenklerle Evleri Süslüyoruz

18 yıldır aralıksız olarak sadece konutlara yönelik kepenk üreten tek firma olan Ege Kepenk’in Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Karaman, son 2 yılda renkli kepenklerin talep gördüğünü belirterek, “Renkli kepenkler konuta çok değer katıyor” dedi.

A+A-

Babasının müteahhitlik yapması nedeniyle inşaat sektörüyle çocuk yaşta tanışan Şenol Karaman, 2005 yılında piyasada çok olmayan farklı bir ürünün üretimini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Kepenk üretime karar veren Karaman, Ege Kepenk'i kurdu. 18 yıldır bu sektörde hizmet veren Ege Kepenk, Türkiye'nin her tarafına ve Avrupa'ya ürün gönderiyor.

Ege Kepenk’in kurucusu Şenol Karaman, kepenk üretimini seçmelerinin nedenini şu sözlerle anlattı: "Kepenk hem Avrupa hem de Ege kıyı kesimlerinin kültürünü çok iyi yansıtıyor. Farklı ve renkli bir ürün. Kıyı kesimlerinin tek katlı yapılarında hem süsleme hem de koruma amaçlı olarak bu ürünleri tercih ediliyor. Rengarenk yapabildiğimiz için çekici geliyor. Aynı zamanda insanların pembe panjurlu ev hayalini gerçekleştiriyoruz.  Bunları da göz önünde bulundurarak kepenkle başlayıp bununla devam ettik."

4-003.jpg

Alüminyumda IQ, PVC’de Winsa

Üretim ve toptan satış yaptıklarını ifade eden Karaman,  "Türkiye'nin her yerine ürün gönderiyoruz. PVC malzemelerimizi Vinsa'dan alıyoruz. Alüminyum malzemelerimizi ise IQ Alüminyum'dan tedarik ediyoruz. Bu iki markanın ürünlerini kullanarak burada kepenk haline getiriyoruz. Çiğli Atatürk Organize’de 1.000 metrekarelik atölyemiz var. 15 kişilik bir ekibimizle işlerimizi yürütüyoruz. İstenildiği zaman alümünyum doğrama da yapıyoruz. 2 bini aşkın bayiyle iş ortaklığı gerçekleştirdik" dedi.

1-004.jpg

PVC ve alüminyum kepenkte tüm taleplere cevap verebildiklerini ifade eden Karaman sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ürünlerimiz renkli olduğu için binaya ayrı bir enerji katıyor. Görsel olarak çok güzel gösteriyor. Evin değerinin yükselmesini sağlıyor. Son 2 senedir ürünler tamamen renkliye dönüldü. Özellikle kırmızı, mavi ve yeşilin pastel tonları çok satılıyor.”

5-002.jpg

Mimarın çizmesi gerekiyor

"Aksesuar konusunda yeni tasarımlara gittik" diyen Karaman,  "Bu da tecrübeyle gelen bir şey. En büyük sıkıntımız ise projenin ürüne göre baştan tasarlanmamış olması. Mimar binayı tasarlarken bunu düşünmesi gerekiyor.  Projenin tasarlanma aşamasında bize ulaşılırsa teknik detaylar konusunda yardımcı oluyoruz ve daha sağlıklı sonuçlar alınıyor" dedi.

2-004.jpg

14 ülkeye ihracat

"Türkiye'de 18 yıldır sadece bu işi yapan tek firmayız" sözlerini kullanan Karaman şunları ifade etti: "Hem ürün hem de fiyat konusunda tecrübeliyiz. Sektördeki tecrübemizi ihracata da yansıttık. 14 ülkeye ihracat yapıyoruz. Satışlarımızın yüzde 30'unu ihracat oluşturuyor. Yurtdışı için ilerleyen dönemlerde hedeflerimiz var. Satışımızın en az yüzde 50'sini yurtdışına yapmak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.