PVC’deki Kurumsal Kültürümüzü Alüminyum Sektörüne Taşıyoruz

PVC’deki Kurumsal Kültürümüzü Alüminyum Sektörüne Taşıyoruz

Ege Profil’in alüminyum sektöründeki markası IQ Alüminyum Sistemleri, pazar payını her geçen gün artırarak PVC sektöründeki kurum kültürünü alüminyum sektörüne de taşımayı hedefliyor.

A+A-

Ege Profil’in alüminyum sektöründeki markası IQ Alüminyum’un temelleri 2014 yılında atıldı. Alüminyuma olan talebin her geçen gün artması ile birlikte Ege Profil,  yatırımlarını artırdı. 2022 yılında yeni bir yapılanmaya giren ve Türkiye genelinde büyümeye başlayan IQ Alüminyum, 4 bölgede satış ekibi kurdu ve 81 ile hizmet vermeye başladı. Bünyesinde bulunan Camoda markası ise, IQ Alüminyum çatısı altına girerek; IQ Camoda ismiyle faaliyetlerini sürdürüyor.  Ayrıca marka, kendi bünyesinde kurduğu proje ve Ar-Ge bölümü ile birlikte daha da profesyonel bir yapıya geçti.

IQ Alüminyum’un marka satış direktörü Müfit Atlas, IQ Alüminyum markasının yeni yapılanmasını anlatırken; PVC sektöründe olduğu gibi alüminyum sektöründe de aranan marka olma hedefi doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

mufit-atlas-kimdir.jpg

Piyasayı dinliyoruz

Sahadan aldıkları geri dönüşlerin ürün geliştirmede büyük rol oynadığını ifade eden Atlas, şunları söyledi: “Neredeyse her bölgede sorumlu arkadaşlarımız var. Hem bayi süreçlerini yürütüyorlar hem de problemlere kısa sürede müdahale ediyorlar. Sahada karşılaştığımız aksaklıklara Ar-Ge ve proje ekibimiz hızlı bir şekilde çözüm üretiyor. Ürünü çok iyi tanıyoruz ve satışı iyi biliyoruz. Piyasayı çok iyi dinleyip beklentilere cevap veriyoruz. Ayrıca hızla, markamızın yarınına da önemli yatırımlar yapıyoruz.”

Tasarım firmasıyız

Global çapta faaliyet gösteren markaların üretimle değil tasarımla ön plana çıktığını ifade eden Müfit Atlas, “IQ Alüminyum olarak, tasarımlarımızla ön plana çıkmak ve aranan marka olmak istiyoruz.” dedi.

iq-aluminyum-izmir.jpg

Kaliteli ürün, iyi fiyat

Piyasada yer alan sistemlerin çoğunun benzer olduğunu, kendilerinin bu noktada da farklılaştığını ifade eden Atlas: “Farklı ürünlerle pazarda kendimize yer bulmak istiyoruz. Bazı ürünlerimizin çok az rakibi var. Bunlar daha fazla ilgi görüyor. Pazarda çok fazla bulunan ürünlerle de rekabete giriyoruz. Kalitede en üst segmentte yer alırken, fiyat odaklı ürünlerle de rekabet edebilecek durumdayız. Yani kaliteli ürünü, uygun fiyata da piyasaya sürebiliyoruz. Biz, bütün bir sistem üretiyoruz. Menteşesinden, kapı koluna kadar bütün ürünler IQ Alüminyum garantisi altında oluyor. Verdiğimiz hizmetle rakiplerimizden sıyrılıyoruz.”

Sektöre kurumsallık kazandıracağız

“Alüminyum sektöründe kurumsal yapı yaygın değil. ” diyen Atlas, Ege Profil’deki kurumsal ve profesyonel yapıyı, alüminyum sektörüne de taşımak istediklerini söyledi. Atlas, şu ifadelere yer verdi: “Global bir şirket olduğumuz için, sektöre kurumsallık kazandıracak kuvvetli bir alt yapımız mevcut. Ürün konusunda da her geçen gün aşama kaydediyoruz. Doğru ürünleri piyasaya sunuyoruz. Alüminyum sektöründe dünya genelinde gelişmeleri takip ediyoruz. Hep bir araştırma içerisindeyiz. Tüm sektörel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.”

81 şehirde 209 bayi ile hizmet veriyoruz.

Satış ve pazarlama organizasyonundan da bahseden Atlas, “İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere 4 bölgede merkezlerimiz bulunuyor. Her bölgede yeterli sayıda satış ve destek personelimiz var. Bu personellerimizle birlikte 81 ile hizmet verebiliyoruz. 2014'te başlayan sürecimiz, meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye genelinde 209 bayimiz var. Bayi seçiminde de çok titiz davranıyoruz. Herhangi bir merdiven altı üreticinin bizim ürünlerimizi alıp satmasına asla müsaade etmiyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bayilerimiz bulunduğu bölgenin en iyi iş adamlarıdır.” dedi.

MÜŞTERİ VE BAYİ AİDİYETİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Pazardan çok büyük bir pay alma çabasına girdiklerini söyleyen Atlas, “Hem müşteri hem de bayi aidiyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim müşterilerimizin profesyonel olması, belirli koşulların titizlikle karşılanmasını gerektiriyor. Bu da uzun ve zorlu bir yol. Biz bunu kalıcı hale getirmek istiyoruz ve bunun için de yoğun bir mesai harcıyoruz.” dedi.

Büyümede önceliklerinin istikrar olduğuna dikkat çeken Atlas, “Sektörde önemli olan, istikrarlı bir şekilde büyümek. Aynı zamanda fiyat istikrarını da sağlamamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Ege Profil olarak Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşacaklarını belirten Atlas, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Üretimin belli aşamalarının bizim tarafımızdan yapılmasına yönelik yatırımlarımız oldu. Boyama, paketleme gibi çalışmaları biz yapıyoruz. Üretim anlamında ciddi bir deneyimimiz var. Eğer bir gün üretim yapmaya karar verirsek hemen başlayabiliriz. Bu işin asıl önemli kısmı Ar-Ge çalışması. İyi ürünler tasarlayabilirseniz, bu tasarımları hayata geçirecek donanım markamızda mevcut.”

IQ AKADEMİ ile markamızın geleceğine de yön vermeyi amaçlıyoruz…

Alüminyum sektöründe ilk ve tek olan IQ Akademi, yakın zamanda hem sektördeki profesyonellerin hem genç yeteneklerin hem de öğrencilerin gelişmesi için etkinlikler düzenleyecek.

IQ Akademi, İstanbul’da faaliyetlerini devam ettirirken; İzmir ve Ankara’da da yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.