Plastiğin Terzisi!

Plastiğin Terzisi!

ADO Grup CEO’su Emre Aksoy, “Ado Grup her ne kadar akıllarda Adopen PVC profil ile özdeşleşmiş olsa da bünyesinde birçok marka ve ürün çeşitliliği barındırmaktadır. Kendi kumaşımızı üretip, terziliğini de kendimiz yapıyoruz gibi düşünülebilir" dedi.

A+A-

ADO Şirketler Grubunun temeli 1956 yıllarına dayanmaktadır. PVC profil, PVC pencere ve kapı sistemleri, LVT ve SPC vinyl yer döşemesi, dekoratif film, etil asetat kimyasallar, ahşap kompozit ve mdf kapı, kompozit panel ve kalıp ürünleri, deck, pladeck, kompozit destek profili (CRP), alüminyum yapı malzemeleri, pencere aksesuar sistemleri, kapı aksesuar sistemleri, PVC sondaj boruları, alanında ileri teknoloji ve yenilikçi çözümlerle üretilen ürünleri dünyanın birçok noktasına ulaştırıyor.

Antalya’da da Mardin’de de aynı kalitede Adopen

Adopen markasının seri çeşitliliği, hizmet ve montajıyla ön plana çıktığını ifade eden Aksoy, “Adopen’nin 30’un üzerinde zengin bir seri kataloğu var. Kalite konusunda özel ve esnetilemez kriterlerimiz var. Geri bildirimlere hızlı cevap veriyoruz. Teknik ekibimiz montajla ilgili A’dan Z’ye sertifikalı eğitimler veriyor. Sertifika vermediğimiz hiçbir bayi montaj yapamıyor. Teknik müfettişlerimiz belli aralıklarla denetimler yapıyor. Ürün kalitesinde olduğu gibi montajın kalitesinin de stabil olması gerekiyor.  Adopen sektörde yapmış olduğu inovasyon uygulamaları, verdiği eğitimler ve saha kontroller ile güvenilir bir marka olmayı sağladı” diye konuştu.

ado-grup.png

Adopen’de yenilikçi teknolojiler; Penwood

Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri ürünlerden örnekler veren Aksoy, “Patenti bize ait olan Penwood ürünümüz; destek sacı kullanılmadan pencere imalatı yapılabilmesini sağlıyor. Bu şekilde bayilerimiz personel ve zamandan tasarruf ediyor, hem de yalıtım değeri daha yüksek bir ürünü son kullanıcılarına sağlayabiliyor. Ayrıca Ar-Ge’mizin geliştirdiği katkı ile renkli profillerin ısı absorbe değerlerini düşürüyoruz” dedi.

PVC Film Fabrikamız; ADO Film

ADO Grup entegrasyona önem veren bir firma olduğuna dikkat çeken Emre Aksoy “Entegrasyon çalışmalarına devam eden bir firmayız ve önceden satın aldığımız bazı sarf ve hammaddeleri kendimiz üretmeye başladık. İç mekan, dış mekan folyolar ve mobilya sektöründe kullanılan High Gloss filmleri yıllık 100 milyon m² kapasite ile üretiyoruz ve bu ürünleri dünyada üreten sayılı firmalardan biri olmanın; haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

ADO Floor 20 milyon m² kapasiteye sahip

Zemin markası Ado Floor ile ilgili bilgi veren Aksoy şunları kaydetti: “2017 yılında LVT, 2019 yılında SPC üretmeye başladık. LVT esnek, SPC ise daha rijit vinyl yer döşemesidir. Kullanım alanları birbirinden farklıdır. LVT yoğun çalışma ortamlarında ses yapmamasından dolayı tercih ediliyor. SPC de ticari ve konut alanlarında kullanıcılarına birçok avantajı sunan farklı bir zemin ürünü. Her ikisinin de en büyük artısı sudan etkilenmiyor, uzun yıllar boyunca herhangi bir bakım gerektirmiyor. Çok fazla renk ve desen seçenekleri mevcut. Şu anda 100’den fazla rengimiz var. Yıllık 20 milyon m² üretim kapasitemiz bulunuyor.”

Kapının ömrü inşaatın ömrü kadar

Sudan ve nemden etkilenmeyen kompozit kapılar ürettiklerini belirten Aksoy, kapılarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kapılarımızın büyük bir kısmını yurt dışına gönderiyoruz. Kapılarımızın; inşaatın ömrü kadar ömrü var. Kompozit kapılarımızın yanında mdf ve membran kapı seçeneklerimiz de mevcut. Onlarca çeşit kapı desenlerimizle beraber kullanılan dekoratif filmleri de kendimiz üretiyoruz.”

ADOKİM ile Kimya sektöründe

ADO’nun başarısının inovasyon ve sürdürülebilirlik üzerine kurulduğunu belirten Aksoy; “İnovasyon süreçlerini seven bir firmayız. Sürekli olarak kendi sektörümüzde ve farklı sektörlerde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kimya sektörüne kazandırdığımız ADOKİM ile; Türkiye’de ilk ve tek olan yıllık 55 bin ton üretim kapasiteli etil asetat tesisini kendi mühendislerimizle kurduk. Türkiye’nin etil asetat sektöründeki yıllık ihtiyacı ise 60 bin ton. Kimya sektöründe farklı yatırımlarımız devam edecek. Her konudaki yatırımlarımızı hızlandırdık” dedi.

ADO yurt dışında da üretiyor

ADO’nun üretim kabiliyeti ile ilgili de bilgi aktaran Aksoy, “ADO bünyesinde 3 bin 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Antalya’da 630 bin metrekarelik alanda üretim yapmakta olup bu alanın  420 bin metrekaresi kapalı alandan oluşmaktadır. Yurt dışında Cezayir’de, Rusya’da, Ukrayna’da toplam 700 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikalarımız bulunuyor. Farklı ülkelerde fabrikalarımızın kurulumuna devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

91 ülkeye ihracat

İhracatları hakkında ise Aksoy “Ürünlerimizin %50’sini yurt dışına ihraç ediyoruz. Ürün gruplarına göre ihracat oranlarımız değişiyor. Floor da %90 ihracat, filmde %50, Kapıda %40, alüminyumda %70 ihracat oranımız var. Fabrikalarımızın ürünleri 91 farklı ülkeye ulaşmakta” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.