Öz Kaynağı Olmadan Büyüyen Şirketler Bedel Ödemek Zorunda Kalıyor

Öz Kaynağı Olmadan Büyüyen Şirketler Bedel Ödemek Zorunda Kalıyor

Folkart yönetim kurulu başkanı Mesut Sancak inşaat sektöründeki sıkıntılara değinerek, "Öz kaynağı olmadan büyüyen şirketlerin, bu olumsuz dönemlerde bedel ödemek zorunda kaldıklarını görüyoruz" dedi.

A+A-

Mesut Sancak, İzmir’in özelliklerine, doğal güzelliklerine, hayranlık uyandıran tarihsel mirasına vurgu yaparak, bugünün ve geleceğin yıldız şehri olduğuna dikkat çekti.

OTOYOL DEĞER KATACAK

Sancak, yüzde 95’lik bölümü tamamlanan ‘Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun, İzmir için yeni bir ufuk açacağını; otoyolun bitimiyle birlikte, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa gibi iller arasında yüksek seviyede ekonomik ilişkilerin gündeme geleceğine de değiniyor. “Bu süreçten en kârlı çıkacak . şehir, yine İzmir olacak” diyen Sancak, İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu vurgulayarak şu bilgileri paylaşıyor: "Bu gelişmeler ışığında, yakın çevrenize baktığınızda, çok sayıda beyaz yakalının, İstanbul'dan yeniden İzmir'e döndüğünü görebilirsiniz. Çünkü artık sıkışan İstanbul’dan uzaklaşmak isteyen ve yeni bir yaşam kalitesinin hayalini kuran insanlar, İzmir'e göç etmeye başladı. İzmir'e ‘tersine bir beyin göçü' başladı.

Bu durumu, iyi yönetmek, hepimizin görevi...

Sancak, ekonomide dünyada farklı nedenlerle, dönem dönem olumsuzlukların yaşanabileceğini de vurgulayarak şu bilgileri paylaşıyor: “Elbette öz kaynağına dayanmadan büyüyen şirketlerin, bu olumsuz dönemlere hiçbir hazırlıkları da olmadığı için, bugün bedel ödemek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Özellikle paraya kolay ulaşılan zamanlarda, döviz ile ticareti olmadığı halde, dövize dayalı borçlanmayı avantajlı görüp, bunu tercih eden şirketlerin, şimdi yaşadıkları yoğun sıkıntılara tanık olunca, biz de üzülüyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.