Otoyol Projeleri İzmir'de Arsa Fiyatlarını 4 Kat Artırdı

Otoyol Projeleri İzmir'de Arsa Fiyatlarını 4 Kat Artırdı

İzmir-İstanbul Otoyolu ve Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu projeleri arsa fiyatlarını uçurdu. 2019 yılında açılması planlanan İzmir-İstanbul yolu güzergahındaki bazı bölgelerde arsaların 4 kat değerlendiği ifade ediliyor.

A+A-

İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate düşürecek olan otoyolun yüzde 80 oranında tamamlanması, Çanakkale Köprüsü'ne bağlanacak olan Çandarlı otoyolunun yapımının sürmesi ve İzmir-Antalya otoyolunun proje çalışmaların tamamlanması, bölgedeki emlak fiyatlarını gözle görülür şekilde artırdı.
İstanbul otoyolunun geçtiği Balıkesir, Manisa ve İzmir'de gayrimenkul piyasasında hareketlilik göze çarparken Gebze'den başlayıp Osmangazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa'yı takip ederek İzmir'e ulaşan otoyolun geçtiği araziler, kimi yerlerde 4 katına varan oranlarda değerlendi. Yetkililer otoyolun 2019'da açılmasıyla birlikte Manisa ve İzmir civarındaki arazilerin daha da değer kazanmasının beklendiğini söyledi.

TARLALAR KIYMETLENDİ

Balıkesir'de gayrimenkullarda özellikle son 5 yılda yüzde 100'ün üzerinde artış olduğu belirtilirken, İzmirİstanbul Otoyolu'nda çalışmaları süren Bornova viyadüğü ve Kemalpaşa Bağlantı Yolu bölgesindeki Pınarbaşı, Doğanlar, Yunus Emre mahallesinde gayrimenkul fiyatlarında yüzde 25 yükseliş oldu.
Projenin tamamlanmasının ardından fiyatların daha da artması bekleniyor.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Manisa ayağının Şehzadeler, Soma, Kırkağaç ve Turgutlu ilçelerinin yakınlarından geçmesi nedeniyle bu bölgelerde arsa ve arazi fiyatlarında önemli artışlar yaşandığı kaydedildi. Soma- Kırkağaç bölgesinde tarla vasıflı arazilerin metrekare satış fiyatları son iki yılda ortalama 2 kat arttı.

YENİ BORNOVA BÖLGESİ

Otoyol çalışmasının özellikle İzmir'in Yeni Bornova olarak adlandırılan Çamdibi-Altındağ bölgesinde ciddi bir talep yaratması bekleniyor.
Otoyol aracılığıyla İzmir'e gelenleri ilk karşılayan bölge, aynı zamanda arsa ve satış fiyatları nedeniyle de İzmir'in gelişmeye en uygun bölgesi olarak değerlendiriliyor. Bu bölgelerde projenin açıklandığı 2013 yılından bu yana arsa değerleri ortalama olarak iki kat artış gösterdi.
Proje nedeniyle doğrudan etkilenmesi beklenen bir diğer bölge ise Kemalpaşa ilçesi. Kemalpaşa OSB'nin kuzeyinden devam eden otoyol nedeniyle, sanayi parselleri başta olmak üzere, Sütçüler ve Kemalpaşa ilçe merkezlerinde gayrimenkul fiyatlarında son üç yılda yüzde 30-40 oranında artış gözlendi. Otoyola yakın bölgelerdeki arazi fiyatları ise aynı dönemde ortalama iki kat yükseldi.

TURİZM DE GELİŞECEK

İzmir Çevre Yolu üzerindeki Anadolu Lisesi Kavşağı'ndan başlayan Gebze - Osmangazi - İzmir Otoyolu'nun, İzmir Limanı'nın yanı sıra Çandarlı'da inşa edilmeye başlayan liman ile Marmara Bölgesi'ndeki limanlarla bağlantısı sağlanacak. İzmir ve çevresindeki Çeşme, Foça, Dikili, Bergama gibi turizm merkezlerinin potansiyelini 12 aya çıkarması beklenen otoyol projesinin, tarih ve kültür turizmine yönelik ziyaretçi sayısını da artıracağı öngörülüyor.

"İZMİR'E TALEP ARTACAK"

Son yıllarda büyük yatırım alan İzmir'in özellikle konut sektörünün yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan uzmanlar "Otoyol projesi ile İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir gibi dört büyük kent birbirine daha da yakınlaşacak. İstanbul'dan yola çıkan biri 3,5 saat sonra İzmir'de olabilecek. Körfezi geçmek 6 dakikaya inecek. Böylece hem zamandan hem yakıttan tasarruf edilebilecek" dediler. İklimi, konumu ve güzellikleriyle İzmir'in otoyol projesi ile daha çok talep göreceğini belirten uzmanlar, bölgedeki arazilerde değer artışının süreceğini ifade etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.