Otopark Sorununun Çözülmesi İçin Parkların Altına Kapalı Otoparklar Yapılmalı

Otopark Sorununun Çözülmesi İçin Parkların Altına Kapalı Otoparklar Yapılmalı

Passa Yapı yönetim kurulu başkanı Eren Altay İzmir’deki otopark ve trafik sorunun çözülmesi ve kentin daha estetik bir hale gelmesi için parkların altına kapalı otoparklar yapılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Özellikle şehir merkezlerinde çok büyük bir sorun olarak baş gösteren otopark ile ilgili çözüm önerisi sunan Eren Altay müteahhitlerin belediyelere ödedikleri otopark ücretleriyle parkların altına kapalı otoparklar yapılması gerektiğini söyledi. Altay konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, “İzmir’in tüm semtlerinde parklarımız var. Parkların sadece üstünü kullanabiliyoruz. Hâlbuki İzmir’de çok ciddi bir otopark sorunu var. Otopark sorununu parkların altına kapalı otoparklar inşa ederek çözebiliriz. Maliyeti yüksek olacak ama bunu karşılamak zorundayız. Müteahhitlerden alınan otopark bedelleri ile parkların altına otoparklar inşa edilmeli. Otoparkları yerin altına alırsak daha geniş parklar ve yollar da yapma fırsatı bulmuş oluruz. Şehrin geleceği açısından parkların altına otopark yapılması çok önemli Şehrimizi önümüzdeki 30-40 yıl dikkate alarak yeniden planlamamız gerekiyor.”

100 YIL GARANTİ VERİYORUZ

İnşaatta güvenlik konusundaki kaygıları giderdiklerini artık şehri daha estetik bir hale getirmek ve şehrin kronik sorunlarını çözmek için yatırımlar yapmak gerektiğine dikkat çeken Altay, “Bir inşaat ustası olarak şunu söyleyebilirim ki vatandaşlar yeni binalarda gönül rahatlığıyla oturabilir. Biz yaptığımız binalarda 100 yıl garanti veriyoruz. Genel anlamda inşaat kaliteleri çok iyi. Bütün inşaatlar yapı denetim tarafından kontrol ediliyor. Müteahhitler çok kaliteli inşaatlar yapıyor. Depremde yıkılan binaların inşaatını yapan müteahhitlerden hiçbirinin başarılı olduğunu söylemeyiz. Hepsi piyasadan kaybolmuştu. Proje üretmeye devam edip te binası yıkılan müteahhit yok. İşini düzgün yapan müteahhitler kaldı. Yapı denetim yasası, deprem yönetmelikleri ve en son çıkan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Yönetmeliği gibi düzenlemelerle sektör daha da disiplin altına alındı. Artık kimse kafasına göre inşaat yapamıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.