Ortaş Cam Üretimi Artıracak, İhracata Başlayacak

Ortaş Cam Üretimi Artıracak, İhracata Başlayacak

1975 yılında cam sektöründe faaliyet gösteren ve günlük 1.000 metrekare üretim kapasitesine sahip olan Ortaş Cam'ın 2. kuşak yöneticileri Tevfik Köymen ve Aykut Köymen, üretimi artırıp ihracat yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

A+A-

Adana'da otocam bayiliği açan Adnan Köymen ve kardeşi Orhan Köymen, İzmir'den aldıkları camın satışını gerçekleştiriyordu. İzmir'li firmanın şirketi satma kararı almasından sonra burayı satın almaya karar veren iki kardeş, İzmir'e taşındı. Şirketin ismi Ortaş Cam olarak değiştirildi ve 1975 yılında üretime başladı. 2008 yılında Adnan Köymen'in vefatından sonra dümene geçen Tevfik ve Aykut Köymen kardeşler babalarından miras aldıkları şirketi amcalarıyla beraber büyütmeye devam etti. Abi Tevfik Köymen iç mimarlık bölümünü bitirip 2009 yılında şirketin yönetimine dahil oldu. Kardeşi Aykut Köymen'de ileriki süreçte şirket bünyesine katıldı. Amca Orhan Köymen'in de ortaklığının sürdüğü şirkette ikinci kuşak yöneticileri Tevfik Köymen ve Aykut Köymen şunları söyledi:

ortas-cam-izmir.jpg

Günlük 1.000 metrekare üretim

Çiğli Organize'de kiracısı olan kendi fabrikamız vardı. 2022 yılında buraya taşındık. 5 dönüm arsa üzerinde 3.500 metrekare kapalı alanı bulunan fabrikamızda günlük 1.000 metrekare cam üretim kapasitesine sahibiz. Temperli cam, lamine cam, ısı cam, duşakabin camı vb. tüm cam gruplarını üretmeye çalışıyoruz. Üretimimizin yüzde 60'ını duşakabin cam imalatı oluşturuyor. Şirket olarak satışlarımızın yüzde 70’ini İzmir'e yapıyoruz. Yüzde 30'unu ise sahil bölgelerine gerçekleştiriyoruz.

Birebir diyalog

Biz hem kurumsal hem de aile firması olarak çalıştığımız için müşterilerle birebir diyalog kurarız. Eski firma oluşumuzdan dolayı da bir güven var. Artı olarak iyi hizmet sunuyoruz. Bu güven ve hizmet kalitemizi daha da ileriye taşımak için hem üretim kapasitemizi artırmak hem de ihracat yapmak istiyoruz. Bizden sonra gelecek olan 3. kuşağa daha büyük bir firma bırakmak istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.