Ordu- Giresun Havalimanı Arsa Fiyatlarını Artırdı

Ordu- Giresun Havalimanı Arsa Fiyatlarını Artırdı

Ordu- Giresun Havalimanı'nın yapıldığı Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları uçtu.

A+A-

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu- GiresunHavalimanı'nın bulunduğu ilçeler değerlendi.

1 DÖNÜM ARSA 1 MİLYON LİRADAN ALINABİLİYOR

Açıldığı günden bu yana 800 bin yolcunun yararlandığı havalimanında yatırımcılar arsa alımına yöneliyor. Değerlenen ilçelerden biri olan Gülyalı'da arsa alan yatırımcılar fiyatların yüksek oluşundan şikayet ediyor.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, ilçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini belirterek, "İlçemizde havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsayı 100-150 bin liraya alabiliyordunuz. Şu anda ise 1 dönüm arsayı 1 milyon liradan aşağı alamazsınız” diye konuştu.

ARSA EMLAK FİYATLARI ARTIYOR

Başkan Şen, “Havaalanın yapılmasıyla birlikte ilçemizde arsa emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Bu sadece havalimanından dolayı değil, bölge halkımızın ‘sahilde benimde bir evim, meskenim olsun’ düşüncesiyle sahil kesimine göç etmesi, özellikle yeme içme ve konaklama tesislerinin karayolu kenarında olmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılar özellikle yeme içme ve konaklama tesisi yapmak konusunda arsa arayışı içerisindeler. Ancak fiyatlarında yüksek olması bunu olumsuz yönde etkiliyor. Açıkçası havalimanı ve Türkiye’de tek olan Çikolata Park’ın Gülyalı’da inşa edildi. Bu durum arsa sahiplerinin iştahını kabarttı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.