Ödemiş OSB 2019'da Açılacak

Ödemiş OSB 2019'da Açılacak

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem "2019 yerel seçimlerinden önce OSB’de en azından bir ya da iki fabrikanın bacalarının tüttüğünü göreceğiz" dedi.

A+A-

1994 yılında kurulan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’de,  2014 yılında Ödemiş Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem’in girişimleriyle çalışmalar başladı.  Bölgede yapılan çalışmalar hakkında yatırımcılara bilgi vermek üzere düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz, OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, meclis üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşmacı olan Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz;  “Hayal gibi görünen Ödemiş OSB, Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve EBSO Başkanı Sayın Ender Yorgancılar ile birlikte 2014 yılında ele alındı ve çalışmalara başlandı. Hepimiz hedefe kitlendik. Beklediğimiz günler geldi. Bölgenin iyi bir şekilde sanayiye adım atmasını temenni ediyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu yaptığı konuşmada; “2014 Ekim ayında Ödemiş Kaymakamlığı görevime başladığımda OSB ciddi bir noktaya gelmişti. OSB’nin gerçek sahipleri sizlersiniz en kısa sürede yerlerinizi teslim edeceğiz ve yatırımlarınızı en iyi imkanlarda gerçekleştireceksiniz” dedi.

OSB hakkında sunum eşliğinde genel bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem; “20 yıl boyunca tabela OSB olarak kalan, bu süreç esnasında ineklerin otlatıldığı mera olarak kullanılan bir alandı Ödemiş OSB.  Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ticaret Odası ve müteşebbis heyeti üyelerinin desteği ile bölgede çalışmalar hız kazandı. Ödemiş OSB,  1984 yılında İzmir Atatürk OSB’den sonra bakanlıktan destek alan ikinci OSB’dir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile yol, kanalizasyon, su altyapı çalışmaları yapılırken, İZKA desteği ile elektrik alt yapı işlerinin yapılması sağlandı. Sanayi parsel alanı 53,3 hektar ve 45 parsel bulunan OSB’de,  parsel büyüklükleri 5 bin ile 40 bin arasında değişiyor. Türkiye’de hiçbir Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları bitmeden, saha hazır hale gelmeden, parsellerin tamamı talep gördü. Gıdadan otomotive, makineden plastik sanayisine ülke ekonomisine can veren birçok sektör burada yerini aldı. Katkı sağlayanlara çok teşekkür ederiz.  2019 yerel seçimlerinden önce OSB’de en azından bir ya da iki fabrikanın bacalarının tüttüğünü göreceğiz. Bölgenin kaderi değiştirecek. Bize güvendiğiniz ve yatırım yaptığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Katılımcılar, toplantı sonrası OSB alanında inceleme yaparak, bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.