Necip Nasır KAMİAD Açılışında Müjdeyi Verdi: Kentsel Dönüşüm Dairesi 1 Ay İçerisinde Kuruluyor

Necip Nasır KAMİAD Açılışında Müjdeyi Verdi: Kentsel Dönüşüm Dairesi 1 Ay İçerisinde Kuruluyor

Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği merkez ofisinin açılışına katılan milletvekili Necip Nasır, İzmir'de kentsel dönüşüm daire başkanlığının 1 ay içerisinde açılacağını ve vatandaşın taleplerinin bürokrasiye takılmadan çözüleceğini söyledi.

A+A-

Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği’nin (KAMİAD) yeni ofisi törenle açıldı. Açılıştan önce düzenlenen kahvaltılı programda sektör temsilcileri bir araya geldi.  Programa Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediye başkanı Ali Engin, Müteahhitler Federasyonu genel başkanı İsmail Kahraman, federasyon yönetimi ve dernek başkanları ile çok sayıda müteahhit katıldı.

ahmet-akyuz-001.jpg

SORUNLARA ÇÖZÜM NOKTASINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan KAMİAD başkanı Ahmet Akyüz, “STK’lar toplumun itici gücüdür. Bizlere çok önemli görevler düşüyor. İzmir milletvekilimiz Necip Nasır’a bizlere ve STK’lara verdiği destek için teşekkür ediyorum. Federasyonumuz ve inşaat sektörü için büyük bir şans. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım belediye ile çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Deprem sonrasında kentsel dönüşümde sorunları çözmek için Karşıyaka Belediyesi ile ortak imar komisyonu kurduk. Üyelerimizi temsilen kendi branşlarında uzman 7 arkadaşımız görevlendirildi. Bu komisyon kentsel dönüşüm ve imar yönetmeliği nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm noktasında çok önemli rol oynamaktadır.”

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır da dernekler aracılığıyla müteahhitlik sektörü disipline edilerek örgütlü bir yapıya kavuştuğunu söyledi.. İzmir’de ilk kurulan derneğin Karşıyaka Müteahhitler ve İş Adamları Derneği olduğunu belirten Nasır, “Derneğimiz çok güçlü bir yapıya sahip. Bu derneğimizi destekleyerek daha da güçlendireceğiz” dedi.

necip-nasir-010.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İZMİR MODELİNİ OLUŞTURMALIYIZ

İzmir’in deprem riski ve kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalar yapan Necip Nasır, “Mevxut yapılarımızın sadece yüzde 20’si yeni. İzmir’de şehir merkezinden 13 fay hattı geçiyor. Çok büyük bir risk altındayız. 10 Temmuz 2020 tarihinde bu tehliyeye dikkat çekmek için bir konuşma yaptım. Tehikenin çok büyük olduğunu, yapıların yüzde 80’ninin yenilenmesi gerektiğini ifade ettim. Çevre ve Şehircilik bakanımız Murat Kurum ile konuyu görüştüm ve İzmir’de 6306 kanun kapsamında dönüşüm yapamadığımızı söyledim. İzmir’de 6306 sayılı kanuna karşı bir önyargı var. 2005’ten bu yana belediye yasası ile de sadece 535 konut dönüştürebildik. Kentsel dönüşüm ancak hükümetin koordinatörlüğünde yerel yönetimler ve STK’ların katılımıyla yapılabilir. Belediye başkanlarımızla görüşüp bir İzmir Modeli oluşturalım, İzmir’de büyük bir çalıştay yapalım dedik. Maalesef 30 ekimde İzmir depremini yaşadık ve çalıştayı sahada yaptık. 30 Ekim depremi İzmir depremi değildi. Şehir merkezinden geçen 13 fay hattından biri değil” dedi.

karsiyaka-muteahhitler-dernegi-001.jpg

BAKANLIĞA BAĞLI KENTSEL DÖNÜŞÜM DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUYOR

İzmir’de kurulacak olan kentsel dönüşüm daire başkanlığı ile ilgili gelişmeleri de aktaran Nasır, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ayrı olarak İzmir’de kentsel dönüşüm daire başkanlığının kurulmasını bakanımızdan talep ettim. İnşallah 1 ay içerisinde kentsel dönüşüm daire başkanlığını kuracağız. Vatandaşlarımızın, yerel yönetimlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın talepleri bürokrasiye takılmadan direk bakanlığa bağlı birim tarafından çözülecek” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum