Narova Projeleriyle Yeşilova Bölgesinin Kaderini Değiştirdik

Narova Projeleriyle Yeşilova Bölgesinin Kaderini Değiştirdik

Narova projesi ile Yeşilova bölgesinin kaderini değiştirdiklerini belirten Yapıtek Genel Müdürü Kayhan Karabayır, "İnşa ettiğimiz konut projeleriyle bölge zamanla cazibe merkezi haline gelmeye başladı. bizden sonra çok sayıda yatırımcı geldi" dedi.

A+A-

1985 yılında Çimentaş iştiraki olarak kurulan Yapıtek, 2014 yılında Narova projeleriyle lüks konut üretimine başladı. Çimentaş grubuna ait Bornova Yeşilova’daki 80 dönümlük arazide konsept bir proje geliştiren ve etaplar halinde 1.100’ün üzerinde konut inşa etmeyi hedefleyen Yapıtek,  700 konutu hak sahiplerine teslim etti. 145 konut ise 2024 yılında teslim edilecek.

Uzun yıllardır Çimentaş bünyesinde çalışan ve Narova projelerinin geliştirilmesinde öncülük yapan Yapıtek'in Genel Müdürü Kayhan Karabayır, Narova projelerinin ortaya çıkışını ve yeni yatırım hedeflerini İnşaat Deryası’na anlattı.

narova-001.jpg

Karabayır, uzun yıllar aktif olmayan Yapıtek’in, yaratılan Narova markasıyla yeniden canlandırılmasını ve Narova projelerinin ortaya çıkış hikayesini şu sözlerle özetledi.  "Şirket 1990'lı yıllara kadar gerek İzmir gerek İzmir dışında bazı projelerde yer aldı. Yine 90'lı yıllarda alınan bir kararla Yapıtek pasif hale getirildi. 2000'li yıllarla beraber ben Çimentaş ailesine katıldım. 2010 yıllara gelindiğinde Yeşilova bölgesindeki arsaların değerlendirilmesi için bir çalışma başlattık. 2012 yılında Çimentaş Yönetim Kuruluna arazilerimizin nasıl değerlendirileceğine dair projemi sundum. Böylece uykuda olan Yapıtek'i yeniden uyandırdık. Yeşilova'daki 80 dönümü aşkın arsamız için bütüncül bir bakış açısıyla bir çalışma içine girdik. İzmir ve İstanbul'daki birkaç mimarlık ofisiyle iletişime geçerek en uygun projeyi yaratabilmek adına bir yarışma açtık ve eleme  sürecinden sonra İzmir'deki bir mimarlık ofisini tercih ettik. Onlara da iki ayrı çalışma yaptırdık. Bu iki ayrı projeyi de İzmir’de iki gün süren bir toplantıyla çeşitli sosyo-ekonomik ve yaş gruplarından kişilere tanıttık. Onların beğendiği mimari proje üzerinden yürümeye karar verdik. Böylece Narova projesi etap etap yapılmaya başlandı ve bugün itibariyle 6. etabımızın inşaatını gerçekleştiriyoruz. 10 etabımızın hepsini tamamladığımız zaman bölgeye toplamda 1.100 konut kazandırmış olacağız" dedi.

Aileler yaşamak için tercih ediyor

Etaplarında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri olduğunu ifade eden Karabayır, "Daha çok ailelerin yaşayabileceği projeler inşa ediyoruz. Bu nedenle 1+1'lere az sayıda yer ayırdık. Projelerimizde gerçekleştirdiğimiz satışların büyük çoğunluğunu yaşamak isteyen aileler oluşturuyor.. Yatırım boyutunda baktığımızda ise gerek teslim ettiğimiz gerekse inşaat halinde olan projelerimizin değer artışları İzmir’in en yüksek prim getirisi olan sayılı projeleri arasında yer alıyor.

Betonla yeşili dengeliyoruz

Karabayır, Yeşilova bölgesinin Narova projelerinden önceki durumunu ve bugün itibariyle geldiği noktayı şu sözlerle anlattı: "Bu bölgeye ön yargıyla bakılıyordu. Çünkü sanayinin olduğu, alt yapı ve üst yapısının henüz tam olarak gelişmediği bir bölgeydi.  Bu nedenlerle dezavantajlı görünüyordu. Ama bazen dezavantaj gibi görünen hususlar avantaja dönüşebilir.  Biz de bu bölgede ilk olmanın zaman içinde faydalarını gördük.  Projemizi hayata geçirirken bu bölgenin gelişmesinde öncülük etmek istedik. Belli bir zaman çizelgesi içinde gerçekleşmesi gerektiğini inandık ve bu nedenle etap etap projemizi gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız projelerle birlikte bölge zamanla cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Nüfus yoğunluğu arttıkça bu nüfusa  yönelik hizmetler de gelmeye başladı, bölgede çok sayıda özel okul açıldı. Bunlar bir sinerji yarattı.  . Bölgenin hem şehir merkezine hem de ulaşım akslarına yakınlığı ise şansını artırıyor. Bu nedenlerle gelişmesini sürdüreceğini düşünüyorum."

narova-6-etap.jpg

Orta-üst gelirlere yönelik proje üretiyoruz

Hedefledikleri müşteri kitlesinin orta-orta üst gelirli kesim olduğunu söyleyen Karabayır,  "Bu kesimin ulaşabileceği projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız projelerde betonla yeşili dengeleme amacımız var. Bu nedenle özellikle peyzaj çalışmalarına önem veriyoruz. Çok geniş sosyal donatı alanlarına sahip projelerimiz kendi içerisinde bir yaşam barındırıyor. Sosyal alanların aktif olarak kullanılması da bizi mutlu ediyor. Bunun yanında engelli vatandaşlarımıza yönelik de tüm inşai faaliyetleri yürütüyoruz. Kendi sektöründe en iyi olan ulusal ve uluslararası markalardan ürün tedarik ederek kaliteden asla taviz vermiyoruz. Kaliteli ürünleri kaliteli işçilikle buluşturuyoruz dedi.

6. etabın teslim tarihi Kasım 2024

Şu an inşaat aşamasında olan 6. etap hakkında bilgi veren Karabayır, "Narova 6. Etap projemiz 12 dönüm arsa üzerinde yükseliyor. Projemiz toplamda 145 konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz mevcut . Bu projemizde  4+1'lere daha çok önem verdik. Çünkü günümüzde evden çalışma vb hibrid çalışma düzeni gibi modeller arttı. Bu yüzden alanları genişletme ihtiyacı oluştu. Daha ferah, daha geniş daireler yapmaya çalıştık. Yine burada peyzaja ve sosyal olanaklara özen gösterdik. Narova 6.Etap projemizi Kasım 2024'te teslim etmeyi planlıyoruz " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.