Müteahhitlerden Tunç Soyer’e Tepki

Müteahhitlerden Tunç Soyer’e Tepki

İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkındaki bilgi verirken ‘Vatandaşı müteahhitlere ezdirmeyeceğim’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer’e Bornova-Bayraklı Müteahhitler Derneği başkanı tepki gösterdi.

A+A-

Belediye başkanının yaptığı açıklama ile tüm müteahhitleri zan altında bıraktığını belirten Bornova Bayraklı Müteahhitler Derneği yönetim kurulu başkanı Cemil Turan, “Belediye başkanımız çok talihsiz bir açıklama yaptı. Sanki müteahhitler vatandaşı eziyormuş gibi bir izlenim bıraktı. Müteahhitler vatandaşın rızası ile kentin birçok yerinde depreme dayanıksız ve sağlıksız binaları dönüştürüyor. Evini yenileyen vatandaşların neredeyse tamamı aldıkları hizmetten memnun. Tüm sektörlerde olduğu gibi müteahhitlikte de birkaç yanlış örnek olabilir. Ancak belediye başkanı bu açıklaması ile tüm müteahhitleri zan altında bırakıyor. Meslektaşlarımız ticaret ahlakına uygun olarak İzmir’de iş yapıyorlar” dedi.

cemil-turan.jpg

BELEDİYE MÜTEAHHİTLER KADAR İYİ DİYALOG KURSAYDI İZMİR UÇARDI

Müteahhitlerin vatandaşlarla belediyeden çok daha iyi diyalog kurduğunu savunan Turan, “Belediye sadece Uzundere ve Örnekköy’de kentsel dönüşüm yapabiliyorken meslektaşlarımız riskli binaların dönüşümü yasası kapsamında İzmir’in her bölgesinde on binlerce binayı dönüştürerek depreme dayanıklı hale getirdi. Müteahhitler vatandaşla çok iyi diyalog kuruyor. Belediye müteahhitler kadar iyi diyalog kursaydı İzmir uçmuştu. Evini dönüştüren vatandaşların çok büyük çoğunluğu memnun. Arada belediye yokken bile kimseyi ezmedik. Mülk sahibinin hakkını fazlasıyla veriyoruz. Mülk sahipleri ile kendi dairelerimizi aynı kalitede yapıyoruz” dedi.

SOYER NE DEMİŞTİ

 

Soyer kentsel dönüşüm konusunu ele aldığı konuşmasında, "Uzundere’nin 1. Etabında 341 konut tamamlandı. Yeni 5 bölgede kentsel dönüşüm ihalelerine çalışmaya başlıyoruz. Ege Mahallesi var. Roman vatandaşlarımız var. Orada bütün projeler tamamlandı. Mutabakat sağlandı. İhaleye çıkıyoruz. Bizim anlayışımızı müteahhide rant sağlamak değil, orada hayatını kurmuş insanların hakkını korumaktır. Dönüşüm betonun yenilenmesi değil, insanın da beraber dönüşmesidir. İnsanı yok saydığınız kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm değildir. Biz vatandaşı müteahhide ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum