Müteahhitler Yeniden Sahaya İniyor

Müteahhitler Yeniden Sahaya İniyor

İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş’ın Nisan 2018’e ertelenen İzmir Ticaret Odası seçimlerinde İnşaat komitesinden liste çıkarmak için çalışmalara başlaması, İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) ve Müteahhitler Federasyonu’nu (MÜFED) harekete geç

A+A-

5 Ekimde düzenlenmesi planlanan İzmir Ticaret Odası seçimleri için birleşerek tek liste girme kararı alan İMFED ve MÜFED, bakanlar kurulu kararıyla seçimlerin Nisan 2018’e ertelenmesinin ardından çalışmalarında tempoyu düşürmüştü. Ancak İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş’ın inşaat komitesinde Müteahhitler Federasyonu’na karşı liste oluşturmak için çalışmalara başladığı haberinin gelmesinden sonra müteahhitler toplantı düzenleyerek seçim çalışmalarına hız verme kararı aldı.

İNŞAAT KOMİTESİ ÇİFT LİSTELİ SEÇİM GÖRECEK

İzmir inşaat sektörünün iki güçlü temsilcisi olan MÜFED ve İMFED’in birleşmesi, seçimlerin tek liste olarak geçeceği ve başka bir oluşumun seçime katılmayacağı ihtimallerini güçlendirdi. Ancak seçimlerin nisan 2018’e uzatılması İZTO başkanı Ekrem Demirtaş’ı harekete geçirdi. Ekrem Demirtaş’ın kurduğu ekibin inşaat komitesi seçimleri için müteahhitlerden ilzam belgesi toplamaya başladığı öğrenildi. Demirtaş’ın seçim için çalışmalara başlaması Müteahhitler Federasyonunu harekete geçti. MÜFED ve İMFED Nisan 2018’de yapılacak seçimler için sahaya inme kararı aldı.

SEKTÖRÜ BÖLDÜRMEYECEĞİZ DİYEREK YOLA ÇIKTIK

Sektörü birleştirmek için yola çıktıklarını belirten Ziya Dağlıer, “Bu iki federasyon daha önceki inşaat komitesi seçimlerinde karşı karşıya geldi. Ancak biz siyasi partiler gibi değiliz. Seçimden sonra birlikte oturur, birlikte iş yaparız. Hepimiz gönüllü olarak sektörümüze katkı koymaya çalışıyoruz. Bu yıl sektörümüze böldürmeyelim dedik ve seçime birlikte girme kararı aldık” dedi.

MÜTEAHHİTLİK YASASI VE DEMİR ZAMLARI DA GÜNDEME GELDİ

İzmir Müteahhitler Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya MÜFED başkanı Necip Nasır, İMFED başkanı Ziya Dağlıer ve iki federasyonun yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda İZTO seçimlerinin yanısıra müteahhitlik yasası ve demir zamları konusu da gündeme geldi.

1970’TEN BERİ MÜTEAHHİTLİK YASASI İÇİN UĞRAŞILIYOR

Müteahhitlik yasasının çıkarılması ile ilgili gösterdikleri çabayı anlatan Necip Nasır, “1970’li yıllardan beri bu konu gündemde. Birçok kez meclise önerge verildi. Ancak Türkiye’nin en büyük sektörü olan inşaat sektörünün yasası çıkarılmadı. Hep engellerle karşılaştık. Son olarak biz Müteahhitler Federasyonu olarak diğer illerdeki federasyonlarımızla birlikte bir yasa taslağı hazırladık. Türkiye Odalar Borsalar Birliği bizi çağırdı. Onlarda müdahil oldu. Verdiğimiz mücadele sonucu TOBB inşaat meclisi kuruldu. TOBB ile birlikte müteahhitlik yasasını düzenledik. Son halini verdik. CHP ve MHP genel başkanlarına sunduk. İkisi de meclise geldiğinde onaylayacaklarını söyledi. Ak Partiye, bakanlara, başbakana gönderdik. Tam mecliste onaylatmak için gerekli ortamı oluşturduk. Bu kez 15 temmuz darbe girişimi çıktı. Yine askıya alındı. Hep müteahhitlik yasasını engellemeye çalıştılar” dedi.

DEMİR ZAMLARINA KARŞI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEKLER

Müteahhitler Federasyonu başkanı Necip Nasır ve İzmir Müteahhitler Derneği başkanı Ziya Dağlıer son bir yılda 2 kat artan demir fiyatlarına tepki göstermek amacıyla önümüzdeki günlerde ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.