Müteahhitler İlan Veremiyor!

Müteahhitler İlan Veremiyor!

İnternetteki gayrimenkul ilanlarının Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirilme zorunluluğu başladıktan sonra inşaat firmalarının büyük bir kısmı satılık ilanlarını kaldırmıştı. İlanlar GİB'e bildirildiği için firmalar satılık ilanı girmiyor.

A+A-

İnşaat sektöründe vergi oranlarının çok yüksek olması, yüzde 4 tapu harcı ödenmesi, emlak vergisinin beyan edilen satış oranında hesaplanması ve inşaat giderlerinin önemli bir kısmının resmi olmamasından dolayı konut fiyatları yıllardır satış bedelinin altında gösteriliyor.

İnşaat firmalarının çok az bir kısmı gerçek satış bedeli gösterirken hem sıfır hem de ikinci el konutlarda çok büyük bir kısmı satış bedelinin altında gösteriliyor.

Geçtiğimiz aylarda konut fiyatlarındaki fahiş artışları kontrol altına almak için hükümet internetteki satılık ilanlarının Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bildirilmesini zorunlu kıldı.

Bu düzenleme ile beraber vergi müfettişleri sahaya çıkarak neredeyse tüm inşaat şirketlerini denetim altına aldı.

Denetimlerin artması ve ilanların GİB'e bildirilmesinden dolayı inşaat şirketleri ilanlarını kaldırırken yeni ilan giremiyor. İlan giremediği için müşteriye ulaşamayan ve satış sıkıntısı yaşayan inşaatçılar tapu harçlarında ve vergi oranlarında düzenleme talep ediyor. 

Tapu harcının düşürülmesi ve vergi oranlarının düzenlenmesi ile inşaatçılar gerçek satış bedeli üzerinden beyan verebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.