Müteahhitler Federasyonu Yeni Binasında İlk Toplantısını Yaptı

Müteahhitler Federasyonu Yeni Binasında İlk Toplantısını Yaptı

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) yeni binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda inşaat sektöründeki son gelişmeler, yeni imar yönetmeliği, otopark yönetmeliği ve müteahhitlik yasası görüşüldü.

A+A-

Müteahhitler Federasyonu Bayraklı Salhane’deki yeni binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeni binadaki tadilat çalışmalarının henüz tamamlanmamasına rağmen federasyon başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla olağanüstü toplanan yönetim kurulu sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Federasyon yönetimi, son dönemdeki faiz ve döviz artışından dolayı zor durumda olan inşaat sektöründe yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıda yeni imar yönetmeliği, otopark yönetmeliği ve müteahhitlik yasası konuları da görüşüldü.

Geçtiğimiz gün Ankara’ya giderek çevre ve şehircilik bakan yardımcısı Fatma Varank ile otopark yönetmeliği konusunda görüşme sağlayan İzmir Ticaret Odası heyetinde yer alan İMDER başkanı İslam Yıldırım görüşmenin detaylarını aktardı.

Federasyon yönetimi, otopark yönetmeliği kapsamında yapılacak kapalı otopark alanlarının kat sınırından veya emsalden sayılmaması ve müteahhitlerin istediği kata ve bahçe altına otopark yapabilmesi talebini bakanlığa iletilecek.

MÜTEAHHİTLİK YASASI İÇİN ÖNERİ SUNACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz haftalarda müteahhitlik mesleğinin standartlarının belirleneceğini ve isteyen herkesin inşaat yapamayacağını açıklamasının ardından müteahhitliğin tanıtımının yapılması ve sektörün bu konudaki taleplerini de görüşen yönetim kurulu talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletecek.

SEKTÖREL BİR ÇARŞI GELİYOR

Müteahhitler Federasyonu’nun yeni binasında tadilat çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail Kahraman yakın bir zamanda yeni binanın açılışını yapacaklarını duyurdu. Taşındıkları binadaki katın tamamen inşaat sektörü ve paydaşlarına kiralanacağını belirten Kahraman, “Salhane İş Merkezi’nde federasyon binamızın olduğu katın kiralaması tamamen bizim inisiyatifimizde. Çok büyük bir alan. Burayı sektörel bir çarşıya dönüştürmeyi planlıyoruz. Burada mimar, mühendis, yapı denetim vb. inşaat sektörü ile ilgili firmalar da olacak. Bu firmalar alanında uzman olacak. Meslektaşlarımıza her türlü bilgiyi aktaracak donanımda teknik eleman bulunduracak. Bir meslektaşımız federasyonumuzu ziyaret ettiğinde bu sektörel çarşıda aradığını bulabilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.