Müteahhitler Federasyonu Yeni Başkanını Seçti

Müteahhitler Federasyonu Yeni Başkanını Seçti

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) genel başkanı Necip Nasır’ın milletvekili seçilmesinin ardından yapılan olağanüstü genel kurul sonucunda İsmail Kahraman federasyonunun yeni başkanı oldu.

A+A-

İzmir İnşaat sektörünün önemli sivil toplum kuruluşu Müteahhitler Federasyonu’nda bayrak değişimi yaşandı.

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili seçilen Necip Nasır’ın Müteahhitler Federasyonu başkanlığını bırakmasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı. 22 Temmuz Pazar günü Gaziemir’de gerçekleşen genel kurulda seçime tek liste giren İsmail Kahraman MÜFED’in yeni başkanı oldu.

necip-nasir-006.jpg

NECİP NASIR ONURSAL BAŞKAN

Genel kurulda divanın önerisi ve MÜFED üyelerinin oy birliğiyle, federasyonun kurucu başkanı Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır onursal başkan seçildi. Konuşmasında MÜFED’in kuruluş sürecini ve sektöre olan hizmetlerini anlatan Necip Nasır yeni başkan İsmail Kahraman’a başarılar diledi. Nasır konuşmasında şunları dile getirdi, “Oluşturduğumuz dernek, federasyon, konfederasyon ve TOBB İnşaat müteahhitleri meclisi ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün sorunlarına çözümler ürettik. Kurduğumuz bu güçlü yapıyla sektörümüzün sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Yeni hükümet döneminde, güçlü meclis yapısı içerisinde milletvekili olarak sektörümüzün sorunlarını çözmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. Hem sektörümüze hem de milletimize hizmet etmek için bu göreve seçildim” dedi.

NECİP NASIR 15 YILDIR İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Federasyonumuzun kurucu başkanı Necip Nasır’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden İsmail Kahraman, “Necip Nasır inşaat sektöründe yıllardan beri mücadele veriyor. Birçok kanun ve yönetmenlik yapılırken önemli katkılar sundu. Sığınak yönetmeliğinin değişmesinden, otopark yönetmeliğinin ertelenmesine kadar birçok değişimde rol aldı. Beton ve demir zamlarının gündeme getirip kamuoyu oluşmasını sağladı. İzmir ticaret odasındaki değişimin mimarı Necip başkanımdır. Sektörümüzüm4n sorunlarını çok iyi bilen ve bu sorunların çözümü için 15 yıldır mücadele veren Necip Nasır’a yaptığı tüm hizmetlerden dolayı şahsım, federasyonumuz ve sektörümüz adına teşekkür ediyorum. Milletvekili olarak sektörümüz için çok daha büyük hizmetler yapacağına gönülden inanıyorum” dedi.

FEDERASYON KURUMSAL BİR YAPI KAZANACAK

İzmir Ticaret Odası’nın da gücünü arkalarına alarak inşaatçıların sorunlarını çözmek için çalışacağını ifade eden Kahraman, “67. İnşaat komitesi İzmir Ticaret Odası’nda en aktif çalışan komite. Kısa sürede meslektaşlarımızı Ticaret Odasında bir araya getirerek 5. Toplantımızı yaptık. Odamızın faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulunarak üyelerimizin sorunlarını ve önerilerini dinledik. Üyelerimizin sorunlarına anında çözüm bulabilmek için inşaat masası kurduk. Üyelerimizden gelen tüm sorunlarla birebir ilgileniyoruz. Müteahhitler Federasyonu olarak sektörümüzün taleplerini dinleyeceğiz, çözüm önerileri üreteceğiz. Meslektaşlarımız ile sık sık bir araya gelerek faaliyet alanlarımızı genişleteceğiz.  Federasyon bünyesinde imar, proje geliştirme gibi komisyonlar kurarak daha kurumsal bir yapı kazandıracağız.”

ismail-kahraman-003.jpg

MÜFED MERKEZİNİ BAYRAKLI’YA TAŞIYOR

Müteahhitler Federasyonu genel merkezini Bayraklı yeni kent merkezine taşıma kararı aldı. Bayraklı’da 300 metrekare büyüklüğünde ve 100 kişilik toplantı salonu bulunan bir ofis kiralayan MÜFED tadilat işlerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki aylarda buraya taşıyacak. Müteahhitlere yakışır bir merkez oluşturacaklarını ifade eden Kahraman, “İzmir’in merkezinde, ulaşımı kolay, otopark sorunu olmayan bir yere genel merkezimizi taşıyoruz. Heyetleri karşılayabileceğimiz geniş toplantı salonuna sahip, üyelerimizin ve meslektaşlarımızın rahat edebileceği her türlü imkana sahip bir ofis kuruyoruz. Yeni dönemde yurtiçi ve yurtdışı temaslarımızı da artıracağız. Üyelerimizi hem yurt içi hem de yurt dışındaki sektörel fuarlar ile buluşturacağız. İzmir’den gayrimenkul ihracatı yapabilmek için İzmir’i anlatan tanıtım filmleri hazırlayacağız. Yurt dışından yatırımcıları kentimize davet edeceğiz. Yurt dışındaki yatırımcı ile  iş ortaklıklarını artıracağız. Sektörümüzün kalkınması ve İzmir ekonomisinin daha da büyümesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Yeni yönetim kurulumuz bu sorumluluk bilinciyle yola çıkıyor. Yönetime seçilen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

necip-nasir-ismail-kahraman.jpg

İsmail kahraman aynı zamanda İzmir ticaret odası yönetim kurulu üyeliği, İnşaat Mütahhitleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği, TOBB inşaatçılar meclisi meclis üyeliği, İZKONFED izmir Konfederasyonu genel Sekreterliği görrevlerini sürdürüyor.

YÖNETİM KURULUNA KİMLER SEÇİLDİ?

Yapılan olağanüstü genel kurul sonucunda İsmail Kahraman başkan seçilirken Ayhan Sulak başkan yardımcısı, Barış Öncü genel sekreter, Bilal Özkan Muhasip üye serçildi.

Yönetim kurulu asil üyeleri;

Servet Nasır

Hayrettin Uzunoğlu

Eyüp Mergen

Seyhmus Özcan

Faruk Yılmaz

Erdem Tatar

Hüseyin Yalçın

Deniz Doğan

Ahmet Akyüz

Zeki Yüksel

Mustafa Nezir

Nevzat Şahin

Ferhat Özmen

Muzaffer Kater

Mustafa Daştan

Sinan Bezircilioğlu

Önder Akboğa

Soner Tanrıkulu

İsmail Bazan

Ali Yılmaz

Özgün Ünver

Denetleme Kurulu Asil üyeleri;

Tunay Bingöl

Murat Polat

Sabri Kaya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.