Müteahhite Kızdı, Müteahhit Oldu!

Müteahhite Kızdı, Müteahhit Oldu!

Topraktan satın aldığı evin müteahhiti 2001 krizinde batıp inşaatı yarım bırakınca projeden ev alan diğer mülk sahiplerini bir araya getiren ve yarım kalan inşaatı bitiren Gökhan Ulusoy bu vesileyle müteahhitliğe başladı. 

A+A-

Türkiye’de resmi kayıtlara göre 400 binden fazla müteahhit var.

400 bin müteahhitin ayrı ayrı hikayeleri var.

 Bu hikayelerden en ilginç olanlarından biri ile tanıştırıyoruz sizleri….

2000 yılına kadar Ankara’da elektrik malzemeleri satışı yapan bir işletmenin sahibi olarak ticari faaliyetlerini sürdürüyordu Gökhan Ulusoy.

2000 yılında Ankara Çankaya’da bir inşaat firmasından topraktan ev satın aldı.

2001 ekonomik krizinden dolayı müteahhit batınca inşaat yarım kaldı.

Müteahhite kızdı, projeden ev alan diğer malikleri topladı, ortak bir sermaye havuzu oluşturdu ve inşaatı bitirdi…

Bu inşaat ile Ulusoy İnşaat’ın temelleri atıldı. 

MÜTEAHHİT BATTI, İNŞAATI KENDİSİ BİTİRDİ

Gökhan Ulusoy süreci şu şekilde anlattı, “2000 yılında müteahhite parasını ödeyerek topraktan bir ev satın aldık. 2001 krizinde ev aldığımız müteahhit battı. 20 konutun inşaatı öylece kaldı. Topraktan ev alan diğer arkadaşları bir araya getirdim. Bir sermaye oluşturduk ve eski müteahhitten de bilgi konusunda destek alarak inşaatı tamamladım. Ben bu inşaattı tamamladıktan sonra bu işi yaparım diyerek müteahhitlik yapmaya başladım. Daha önce aklımda müteahhitlik yapmak hiç yoktu. Bu olay vesile oldu. Ankara’da 100’ün üzerinde konut ve villanın inşaatını tamamladım.”

ulusoy-insaat-urla.jpg

İNŞAAT ŞİRKETİNİ ANKARA’DAN İZMİR’E TAŞIDI

10 yıl önce Urla’dan yazlık alan Gökhan Ulusoy şu ifadelere yer verdi, “2010 yılında Urla’dan yazlık aldık. İlk başlarda yılda 1-2 hafta Urla’ya geliyorduk. Daha sonra tüm yazı burada geçirmeye başladık. 2016 yılında İzmir’e taşınma kararı aldık. Ancak çocukların eğitim durumundan dolayı bu kararı 2 yıl ertelemek zorunda kaldık. Büyük oğlum Sercan iç mimarlık eğitimi tamamlayıp küçük oğlum Berkcan İzmir Ekonomi Üniversitesi işletme bölümünü kazanınca şirket merkezimizi ve tüm yatırımlarımızı Urla’ya taşıma kararı aldık. Urla’ya geldiğimiz için çok memnunuz.”

2 YENİ PROJEYE BAŞLAYACAK

Ankara’da 18 yıl boyunca 100’ün üzerinde konut ve villa üreten Ulusoy İnşaat Urla’daki 4 villalık projesini teslim etti. Urla’daki yeni yatırımları ile ilgili bilgi veren Ulusoy, “Çeşmealtı ve İskele’de 7 villalık yeni projeye başlayacağız. Ruhsat işlemlerinin tamamlanması ile kısa süre içerisinde inşaata başlamayı planlıyoruz. Ayrıca Urla İskele’nin en özel lokasyonunda ticari alan ve konutlardan oluşan karma bir proje hayata geçireceğiz. Denize sıfır mesafede yer alacak bu projede 6 adet ticari alan ve 20’ye yakın konut yer alacak. Bu projede satışa çıkmayacağız. Hem ticari alanları hem de konutları kiralayacağız” dedi.

urla.jpg

SADECE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 2 AYDIR RUHSAT BEKLİYORUZ

Ruhsat sürecinin uzun olması ve bürokrasi engeli ile ilgili sorunları aktaran Ulusoy son olarak şunları dile getirdi, “Urla’da karşılaştığımız en büyük sorun bürokrasi oldu. Belediyede ruhsat işlemleri çok ağır ilerliyor. Altyapı sorunlarımız var.  7 villalık projemiz ile Urla’ya 6-7 milyon liralık yatırım yapacağız. Birçok kişiye istihdam sağlayacağız. Ancak hazır olan inşaat ruhsatımız sadece isim değişikliğinden 2 aydır bekletiliyor. Hazır ruhsat sadece isim değişikliği için 2 ay bekletilir mi? Biz 6 ayda ancak ruhsat alabiliyoruz. Bunu belediye başkanımızla defalarca konuştuk ancak hiçbir ilerleme kaydedilemedi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.