Müstakil Konutlara Talep Yüzde 300 Arttı!

Müstakil Konutlara Talep Yüzde 300 Arttı!

Pandemi le beraber müstakil konutlara olan talep patladı. Son bir yıl içerisinde müstakil konutların yer aldığı bölgeler çok fazla talep görürken müstakil evlere olan talep yüzde 300 artış gösterdi.

A+A-

Pandemi ile değişen yaşam koşulları konut tercihlerinde de değişime neden oldu. Son 1,5 senede betonarme yapıların olduğu sıkışık şehir merkezlerinden; yeşil alanların bulunduğu bahçeli ve müstakil yapıların ağırlıkta olduğu uzak semtlere göçler başladı. 

Özellikle genç nesil balkon veya teras imkanı olmayan ağırlı olarak eski apartmanlar ya da camı bile açılmayan rezidans daireler yerine tabiatla bulaşabilecekleri bahçelerinde toprakla uğraşabilecekleri bir alan ve tabii ki evcil hayvanlarının rahatını da düşünerek yeni evler aramaya başladı. 

Özellikle 2020 Haziran ayından itibaren konut tercihlerinde izole yaşama önem veriliyor. KW Türkiye ofisinin 2020 verilere göre bu artış yüzde 300 seviyesine ulaştı. Zekeriyaköy, Göktürk, Kemerburgaz gibi müstakil yaşam olanağı bulunan ilçeler her geçen gün göç almaya devam ediyor. Bu bölgelerde konut stoğunun git gide azalmasıyla emlak fiyatları bir hayli artmış durumda. 

Tam kapanmanın olduğu Nisan ve Mayıs aylarında bu bölgelerde konutlar trend olmaya devam etti. Keller Williams Türkiye Karma yetkilisi ve yeşil yaşam uzmanı Nikan Khamisi konuyla ilgili olarak "İstanbul’da ev arayan müşterilerimizin özellikle pandemi süreciyle birlikte tırmanışa geçen bir yeşil alan talebi var. Bu talebi karşılamak ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler bulmak için uzmanlık alanım olan yeşil yaşam konusunda verdiğimiz danışmanlık desteğiyle doğa ile iç içe bir yaşam hayali kuran aileleri bu hayallerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Türkiye genelinde 21 ofisi ve 1500'den fazla danışmanı ile emlak sektöründe hizmet veren KW Türkiye’nin başarılı ve en genç danışmanlarından Khamisi, 2021 yılının başında kurduğu Green Life Realty platformuyla özellikle doğayla iç içe yaşamı hayal eden alıcıların isteklerini yerine getirmeyi hedefliyor. 

Yeşil yaşam konusunda uzmanlığını Zekeriyaköy, Göktürk ve Kemerburgaz bölgelerindeki villalarının stok durumuna hakimiyet ve bölge uzmanlığına bağlayan Khamisi, bu veriler ışığında portföyünde yüzde 80 doğru fiyatlı satış oranıyla alanında bir başarı elde etti. 

Green Life Realty ekibi karşılaştırmalı rayiç bedel çalışması ve ücretsiz ekspertiz raporu, dekoratif ve iç mimari çalışmalar ile profesyonel video - drone çekimleri gibi mülke değer katacak detaylı ön çalışmalar yapıp  tamamen değerinde satışa odaklı bir satış süreci gerçekleştiriyor. Keller Williams bünyesinde çalışan tüm danışmanların aktif bir şekilde dahil olduğu özel veri tabanına aktarılan mülkler ilgili danışanların müşterileri ile de paylaşılıyor. Böylece sistem içerisinde maksimum erişim sağlanıp aranılan kriterdeki konuta çok kısa bir sürede ulaşılabiliyor.

Başta Y Kuşağı olmak üzere günümüz tüketicisinin emlak arayışında sosyal medyayı da aktif olarak kullandığını söyleyen Nikan Khamisi bu alanda da aktif olmayı planlıyor. Her ne kadar toplu ilan siteleri halen popüler biçimde kullanılmaya devam etse de bilinçli danışan daha konsantre ve alanında uzman danışmanlarla çalışmayı tercih ediyor. Bu nedenle şehirden uzak doğal bir yaşam arayışında olan alıcılar bu alanda uzmanlaşmış danışmanlarla çalışıyor. Bu bağlamda en modern yöntemlerle yeşil yaşam alanıyla ilgili her türlü konuda destek olacak çözümler üretiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.