Mülk Yönetim Sistemi Nedir

Mülk Yönetim Sistemi Nedir

First Class Trust Union Gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Gülçin Okay mülk yönetimi ile ilgili bir yazı kaleme alarak yaptıkları hizmetleri anlattı.

A+A-

Günümüzde yatırım yapmak için ödeme alternatiflerinin avantajları ve yatırım yapılabilecek gayrimenkul projelerinin çeşitliliği , yatırımcıların birçok gayrimenkul satın almasına neden oldu Bu yatırımcılar aynı zamanda büyük çoğunlukla yoğun çalışan sektörlerde bulunuyor , diğer yatırımcı grubu ise çeşitli nedenlerle yurtdışında yaşıyor, bu durum yatırımcıların mülklerinin bir şekilde takip edilmesi zorunluluğunu yarattı.

Genelde yurtdışında ve İstanbul’da bilinen mülk yönetim sistemi artık yavaş yavaş İzmir’de de bir gereklilik haline geldi .

Mülk Yönetimi Nedir ?

Yatırım amaçlı edinilmiş mülklerin günlük operasyonunun gerçekleştirilebilmesi , mülk sahibi ve kiracı ilişkisinin sağlıklı yürütülmesi ve gayrimenkulün mülk sahibi adına emlak değerini arttıracak şekilde profesyonel olarak yönetilmesidir.

Operasyonlar :

Profesyonel pazarlama yöntemleri ile kiracı seçimi , kiracı kredibilitesinin araştırılması

Kira sözleşmesinin hukuki son değişikliklere uygun olarak hazırlanması , kiracıdan gerekli evrakların temini

Mülk ile ilgili rutin bakım , acil onarım , boya , tesisat , mobilya vb yaptırılması , harcamaların raporlanması

Mülkün vergi , sigorta vb gibi zamanında yapılması gereken zorunlu işlemlerinin yapılmasını sağlamak ve mülk sahibini bilgilendirmesi

Güncel kira bedelleri için profesyonel Pazar analizlerini yapılması , kira artışlarının takibi

Kira ödemelerinin takibi , sorunlu kiracılar ile ilgili hukuki işlemlerin başlatılması ve takibi

Tahliye sürecinin yönetilmesi , mülkün tesliminin alınması

İzmir’de FCTU olarak mülk yönetimi operasyonlarını yapabilmek için 13 yıl önce kurduğumuz gayrimenkul alım satım şirketimize , 5 yıl önce muhasebe , hukuk , reklam departmanı , müşteri ilişkileri , teknik müdürler ve teknik ekiplerin bulunduğu bina yönetimi şirketimizi de ekledik.

Tüm bu departmanlarımız ile şu anda İzmir’de My Plaza , The Mercer, Boliva Bornova gibi binalarının mülk yönetimini gerçekleştirmekten ve İzmir’de ilk mülk yönetim sistemini gerçekleştiren firma olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Emlak şirketimiz boş olan gayrimenkullere uygun kiracı bulabilmek için klasik pazarlama yöntemleri haricinde dijital pazarlama desteği alarak daha hızlı kiralanmasını, düzgün kiracılar bulunmasını böylece emlak değerinin korunmasını sağlamaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.