Mobilyalara Uygun Renk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Mobilyalara Uygun Renk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Evinin iç cephesini boyamak istiyor fakat hangi renge boyayacağınıza karar veremiyor musun? Genel kanı olarak mobilya hangi renkse duvar boyası da o renk olmalı ilkesi kabul edilse de mobilya rengine en yakın tonları seçmek daha doğru bir tercih olacaktır

A+A-

Sıkıldığınız mobilyaları değiştirme imkanınız yoksa yeni bir duvar boyası ile duvarların rengini değiştirmek evinizin atmosferini baştan aşağı değiştirmeye yetecektir. Dekorasyonunu yapmak istediğiniz odada mobilyalarınızla duvar renginin uyumlu olması dilediğiniz ambiyansı yaratmanızı sağlar. 

Mekanlara renk katan uygulama çözümleri ve dekorasyon önerileriyle yeni fikrilerin yaratılmasına yardımcı olan Bi’Boya, “Mobilyalara uygun duvar rengi seçimi nasıl olmalı?” sorusunu dekorasyon tutkunları ile paylaştı. Siz de bu ip uçları sayesinde, dekorasyon tarzınıza ve mobilyalarınıza uygun duvar rengi alternatifleri için Bi'Boya'nın zengin ürün yelpazesinden dilediğiniz rengi seçebilir, odanızın uyumunu artıracak rengi kolayca satın alabilirsiniz.

Bütünleyici bir iç tasarımın temeli mekanı tanımak ve renk uyumu

Mükemmel duvar-mobilya uyumu için iç mekanda kullandığınız tüm renklerin görsel ağırlıkları arasında bir denge oluşturmalısınız. Bunu yapmaya başlamadan önce renk çarkını iyi tanırsanız ana renkler, ikincil renkler ve bunların tüm ilgili tonları arasında farkı öğrenebilirsiniz. Dengelemek için koyu bir rengin daha açık bir tonla tamamlanması gerek. Mesela salonda beyaz ile kırmızıyı, gri ile yeşili ve sarı ile maviyi bir arada kullanmak gibi. Salonunuzda bu konsepti gerçekleştirmek için renkleri mobilyalar ve duvarlar arasında stratejik olarak dağıtmalısınız.

Kusursuz bir duvar-mobilya uyumu yaratmak için odanın boyutlarını bilmek ve buna uygun bir renk düzeni belirlemek önemli. Küçük alanlarda renk düzeninin görsel dengesi daha çok açık renklere yönlendirir. Daha geniş bir odada ise mekanın daraltıcı olması gibi bir sorun yaşanmayacağı için turuncudan kırmızıya, kahverengiden siyaha kadar her renk tonunu bir araya getirip iyi bir renk şeması oluşturmanız mümkün.

Renkler arasındaki doğru zıtlığın gücünü kullanın

Odanızı gök mavisi duvarlar, hardal sarısı koltuklar ve bej rengi mobilyalarla döşendiğini hayal edin. Duvar-mobilya uyumu odayı tamamen farklı bir alana çevirdi değil mi? Şık ve trende uygun bir iç mekan elde etmek için bir rengin etkisini diğeriyle dengelemelisiniz. Hem sakinleştirici hem de çağdaş bir renk paleti içinde yaşamak isterseniz kahverengi, krem ve griden oluşan bir oda yaratabilirsiniz. Üzerinde krem ve gri desenler bulunan kırlentlerle tamamlanan koyu kahverengi bir kanepe, ortamı ısıtan krem rengi mobilyalar ve açık gri duvar boyası ile duvar-mobilya uyumu yakalarken mekana sakinleştirici bir etki katmak artık elinizde.

Sofistike bir tarz için yumuşak tonları vurgulayın

Beyaz mobilyalar kullanmayı seviyorsanız, ortamın aşırı soğuk ve resmi görünmesinin önüne geçmek için duvarda açık kahverengi kullanabilirsiniz. Duvar-mobilya uyumu her zaman birbirine en yakışır görünen renklerden oluşmayabilir. Uyum hissini artırmak için bej rengi bir koltuk takımını koyu turuncu ve altın renkleriyle harmanlayabilirsiniz. Duvarların gri tonlarından oluştuğu bir odaya alacakaranlık mavisi mobilyalar samimiyet katacaktır.

Rahatlatıcı sahil stili için uyumlu tonlar

Odaya dinlendirici bir huzur ve aynı zamanda tatil rahatlığı getirmek isterseniz, duvar-mobilya uyumu için kumlu açık bej tonlarını kullanabilirsiniz. Halı, duvarlar, koltuk ve sehpalar için aynı rengin tonlarını seçerek yumuşak bir uyum yaratabilirsiniz. Ferahlatıcı bir hava için kendinizi mavi ve doğal keten tonlarının akışına bırakabilirsiniz. 

Country tarzı mobilyalara uyumlu dekorasyon fikirleri

Eğer mobilya seçiminiz country tarzında imal edilmiş ürünler ise, kuvvetle ihtimal beyaz rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı ürünlerdir. Bu durumda, eşyalarınızı en iyi vurgulayacak unsur, adeta bir fon görevi yapan duvar boyası seçiminde Bi’boya markasının cappucino, kuartz, zen, tuna, okyanus, nefti, yosun yeşili, demir ve benzeri tonlarına yönelebilirsiniz.

Barok tarzı mobilyalara uyumlu dekorasyon fikirleri

Barok tarzı mobilya tasarımlarında beyaz renk kullanılabildiği gibi, ağırlıklı olarak beyaz renge altın yaldız uygulamalarının eşlik ettiği de görülüyor. Beyaz haricinde, açıktan koyuya kahverenginin her tonunun ve hatta kızıl tonlarını da barındıran maun ağacının kullanıldığı Barok tarzı eşyalara fon görevi yapacak boya seçenekleri de gösterişli renklerden seçiliyor. Bi’boya markasının iç cephe renk seçeneklerinden kum fırtınası, sultani, moka, karamel, ekru ve lotus gibi renkler, Barok tarzını vurgulayan en ideal renkler olarak öne çıkıyor.

Modern tasarıma sahip mobilyalarla uyumlu dekorasyon önerileri

Yuvarlak hatlara sahip ve modern tarzda mobilya tasarımları büyük alanlara ihtiyaç duyabiliyor. Bununla birlikte, iç dekorasyon tasarımının önemli bir parçası olan duvar boyası seçiminde daha fazla seçenek sunuyor. 

Üretiminde doğal ahşap ve halat kullanılan aydınlatma ekipmanlarının kullanımına imkan tanıyan bu tasarım anlayışı, aynı zamanda asma tavan ve ankastre aydınlatma ürünlerinin de dekorasyonda yer almasını sağlıyor. Bi’Boya markasının iç cephe renk kartelasından, mobilya tasarımlarınızın rengine uygun olmak kaydı ile, beyazdan tutun da yenibahar rengine kadar birçok rengi uygulama şansı yakalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.