Mitsubishi Electric’ten Türkiye'ye 113 Milyon Dolarlık Yatırım

Mitsubishi Electric’ten Türkiye'ye 113 Milyon Dolarlık Yatırım

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Pazarlama ve Planlama Departman Müdürü Caner Güçer, 113 milyon dolar yatırımla yen fabrika kuracaklarını açıkladı. Şubat 2024'te üretime başlayacak fabrika, ısı pompası ve ev tipi klima üretecek.

A+A-

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Pazarlama ve Planlama Departman Müdürü Caner Güçer, İnşaat Deryası’nın sorularını cevapladı. Güçer, Mitsubishi Electric’in ürünlerinin neden çok tercih edildiğinden,  yakın zamanda piyasaya sunmayı düşündükleri ürünlerden, Türkiye’deki orta ve uzun vadeli hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Mitsubishi Electric markası ile ilgili kısaca bilgi alabilir miyiz?

Şirketimizin hikâyesi modern Japonya’nın gelişim tarihine kadar uzanıyor. 1921 yılında elektrik motorları üreten bir şirket olarak Mitsubishi Grup’tan ayrılıp ayrı bir birim haline gelen ve iş alanlarını genişleten Mitsubishi Electric, her çağın gereksinimlerini önceden görüp ihtiyaçlara yeniliklerle cevap vererek kayda değer bir hızla büyüdü. Şirketimiz geçen yıl ise Japonya’da ticari faaliyetlerine başlamasının 100. yıl dönümünü kutladı. Geçtiğimiz 100 yıl boyunca evden uzaya kadar çok çeşitli alanlarda sürekli teknolojik yenilik ve kesintisiz yaratıcılıkla donatılmış geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunarak etkin ve rahat bir toplumun oluşmasına katkıda bulundu, bulunmaya da devam ediyor. Dünya genelinde 200’ün üzerinde farklı şirket ve 146.000’e yakın çalışan sayısı ile ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılamak, toplumlara çözüm üretmek üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şirketimizin doğrudan Türkiye yolculuğu ise buradaki müşterilerimizle daha yakın ilişkiler kurmak için 2012 yılında faaliyet göstermesiyle başladı. Aslında ilişkilerimiz markamızın hem klima hem de fabrika otomasyonu alanındaki distribütörleri aracılığıyla uzun yıllar öncesine dayanıyor. 2012 yılından bu yana ise Mitsubishi Electric Türkiye olarak ülkemizde faaliyetlerimize devam ediyoruz.

“3D İ-SEE SENSÖR” TEKNOLOJİSİ

Ürün gamınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şirket olarak çağın ihtiyaçlarına cevap veren inovasyon, sürdürülebilirlik ve değer yaratma misyonuna dayanan geniş bir ürün gamımız mevcut. Bu noktada; ev-ofis klimaları, ticari tip klimalar, City Multi VRF merkezi sistem klimaları, ısı pompası sistemleri, havalandırma sistemleri, üretim faaliyeti soğutma sistemleri, bilgi işlem odası soğutma sistemleri ve kontrol sistemleri ürün gamımızda yer alıyor. Üretim konusunda teknoloji, işimizin omurgasını oluşturuyor. Bunun için teknolojinin tüm alanlarından maksimum fayda sağlamak için yapay zekâdan yararlanıyoruz. Örneğin kaset ve duvar tipi klimalarımızda kullandığımız ‘‘3D i-See Sensör” teknolojisi, tam 232 adımda 8 sensör ile mekânın yüzlerce hücresinden ölçüm alıyor. Alınan verileri, odadaki farklı sıcaklıklardan dolayı meydana gelebilecek konforsuz durumları ortadan kaldırmak için değerlendiriyor. Böylece yüksek konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Bu gelişmiş teknoloji aynı zamanda sıcaklık ölçümleri yaparken evcil hayvanları ve insanları da ayırt edebiliyor. Ortamdaki kişi sayısına göre iklimlendirme yapabilen bu teknoloji, ortamda kullanıcı olmadığında da enerji tasarrufu için ayar sıcaklığını kişi sayısına orantılı olarak değiştirebiliyor. Buna ek olarak ortamda kişilerin zaman geçirdiği alanları öğrenip o bölgelerin öncelikli iklimlendirilmesi için yapay zekâsını kullanabiliyor.  

Sizi rakiplerinizden ayrıran en önemli özellikleriniz nelerdir? Tüketici, Mitsubishi Electric’i neden tercih etmeli?

Şirket olarak teknoloji, dizayn ve üretimde 100 yıllık mükemmelliğin izinde iklimlendirme teknolojileri geliştiriyor, kullanıcıların en iyi klima deneyimi yaşamasını amaçlıyoruz. Markamız; teknolojide, tasarımda ve üretimdeki mükemmelliğine işaret eden global kalite anlayışı çerçevesinde en iyiyi sunmak için klima sistemlerini en zorlu testlerden geçiriyor, üretimini en hassas proseslerle kontrol ediyor. Böylece, sistem ömrünü tamamlayana kadar uzun bir süre çalışıyor. Bizi sektörde farklı kılan bir diğer özelliğimiz ise üretim anlayışımızı oluşturan parametreler… Ayrıştığımız bir diğer nokta ise sektörde hizmetlerimiz. Gerek son kullanıcı gerekse inşaat proje sahipleri tarafından konfora ve binalara kattığımız katma değer açısından talep gören bir markayız. Takdir edilen bu değer ve önceliğin sorumluluğu ile sahada var olan eski ve yeni Mitsubishi Electric klima sistemlerine sahip çıkıyoruz. İlave 7 yıl garanti ile 10 yıla uzayan garanti sunuyoruz. Bu sektörde ilk ve tek, Türkiye’nin en uzun garanti süresi.

ÇEVREYE DUYARLI

Yakın zamanda piyasaya sunacağınız yeni ürünler var mı? Yeni ürünleriniz ve ürün geliştirmeye yönelik inovasyon çalışmalarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Yakın zamanda Hybrid City Multi sistemlerin ön plana çıkacağını ön görüyoruz. Bu yıl geçerlilik kazanan F-gaz yönetmeliği olsun, imzalanan global çevre sözleşmeleri olsun hep daha düşük çevre etkisi olan, esnek ve kolay tasarlanabilen, yatırım ve işletme maliyetleri düşük sistemlerin hayatımızda daha etkin olacağını gösteriyor. Bu modülerlikte Avrupa’nın ilk ve tek soğutucu akışkan, sulu sistem kombinasyonunu sağlayan Hybrid City Multi VRF teknolojimizi R32 soğutucu akışkan ile talep sahipleri için sunuyor olacağız. Mahallerde gaz konsantrasyonunu düzenleyen, minimum gerekleri ortaya koyan EN378 gibi güvenli tasarım yönetmeliklerine uygun değerlendirmeler ile üretilen bu sistemler projeci ve inşaat sahiplerine toplam yatırım maliyetinde düşüş kolaylık sağlıyor. Yeni nesil bu sistemler daha az soğutucu akışkan kullanarak çevreye daha duyarlı. Saha deneme örneklerini Türkiye’de birkaç yıldır gözlemlediğimiz, kurulum, konfor ve geleceğin yeşil bina çözümleri için faydasını gördüğümüz bu City Multi VRF sistemleri yeni ürünlerimiz arasında olacak.

ÜRETİMDE ARTIŞ

Türkiye’deki orta ve uzun vadeli yatırım hedeflerinizden bahseder misiniz?

Türkiye potansiyeline ve gücüne inandığımız çok önemli bir pazar. Dolayısıyla yatırımlarımız doğrultusunda ülkemizde çok önemli işler yapmayı ve grup içindeki stratejik konumunu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Hali hazırda Mitsubishi Electric Corporation, şirketin Türkiye’deki klima üretim üssü Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Üretim A.Ş.’de kurulacak yeni bir fabrika için 113 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Üretim tesisinin genişlemesi, Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Üretim A.Ş.’nin yıllık üretim kapasitesini havadan suya ısı pompaları için 100 bin adet artış sağlayarak 300 bin adede; ev tipi klimalar için 310 bin adet artışla 1 milyon 100 bin adede çıkaracak. Üretim Şubat 2024’te başlayacak. Markamız, bu yatırımla Avrupa’da havadan suya ısı pompaları ve ev tipi klimalarına artan talebi karşılayabilmeyi hedefliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.