Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun Yıkımına Tepki!

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun Yıkımına Tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport kapsamında restore edileceği açıklanan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkılmasına tepki göstererek tescilli tarihi, kültürel ve mimari mirasa zarar verenler hakkında işlem başlatılmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti. 

Karaköy Yolcu Salonu, Mimar Rebii Gorbon tarafından 1940'larda inşa edildi. Yapı, erken Cumhuriyet döneminin özgün yapılarından biri. Yapı, 2002'de İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından "korunması gerekli kültür varlığı" olarak tescilli ve koruma grubu olarak belirlenmiş. Mimarlar Odası açıklamasında, Karaköy Yolcu Salonu'nun ilk modern deniz yolcu salonu olarak döneminin tasarım anlayışını, teknolojini ve malzeme kullanımını yansıttığını, İstanbul'un sosyal yaşamının bir parçası olduğunu, tarihsel, kültürel değerleri nedeniyle korunması gereken bir eser olduğuna dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.