Metaverse’te Arsa Alanlar Yandı! Metrekare Fiyatı 200 Liradan 60 Liraya Düştü

Metaverse’te Arsa Alanlar Yandı! Metrekare Fiyatı 200 Liradan 60 Liraya Düştü

Kripto paralardaki sert düşüş, dijital para birimlerinin geçerli olduğu Metaverse ile NFT’leri de vurdu. Metaverse’teki arsaların fiyatları plaftormuna göre yüzde 80’lere varan kayıplar yaşadı. İstanbul’da metrekare fiyatı 200 liradan 60 liraya düştü.

A+A-

ABD’de enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi ve küresel enflasyonist ortamın bir süre daha devam edeceği söylemleriyle riskli varlıklardan kaçış ivme kazandı. Yaşanan gelişmelerden en çok etkilenenlerin başında kripto para birimleri geldi. Geride kalan 7 haftada Bitcoin’in fiyatı yüzde 40’a yakın, Ethereum’un fiyatı ise yüzde 45 seviyelerinde geriledi. Bu süreçte kripto para piyasalarının toplam değeri ise 1 trilyon dolara yakın eridi.

Analiz şirketi CoinMarketCap’in verilerine göre, nisan başında 2.1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri, bugünlerde 1.2 trilyon Dolar seviyelerine kadar düştü. Yaşanan bu büyük kayıplardan, sadece kripto paraların geçerli olduğu sanal evren ‘Metaverse’ ile dijital sanat eserleri/eşyalarını temsil eden ‘NFT’ piyasası da nasibini aldı.
İSTANBUL’DA YÜZDE 70 DÜŞÜŞ
Dünyayı 1.6 trilyon parsele bölen Metaverse evreni OVR’de, Türkiye’den satın alınan parsel sayısı 91 bin 500’ü bulurken kripto paralardaki düşüşe bağlı olarak parsel fiyatları da değer kaybetti. Ocak ayında İstanbul’da ortalama 200 liraya satın alınabilen bir parselin fiyatı mayıs sonu itibarıyla 60 liralara kadar düştü. Çünkü, bu evrende geçerli olan bir OVR tokenin piyasa değeri ocak ayında 2.5 dolarken, nisan ayında 1.50 dolara ve mayıs ayı sonu itibarıyla da 1 dolar seviyelerine geriledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum