Mesut Sancak: Hedefimiz Türkiye’nin En Büyük İnşaat Firması Olmak

Mesut Sancak: Hedefimiz Türkiye’nin En Büyük İnşaat Firması Olmak

İzmir'in en büyük markalı konut üreticisi Folkart Yapı'nın yönetim kurulu başkanı Mesut Sancak Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu hedefe adım adım ilerliyoruz" dedi.

A+A-

2006 yılında İzmir inşaat piyasasına giren Folkart, geçen 15 yıllık süreçte 15 projeye imza attı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İnşaat Deryası okuyucularına Folkart’ın dününü, bugününü ve yarınını anlattı. Sancak, İzmir’in acı gerçeği olan gecekondu sayısına dikkat çekti ve kentte depreme dayanıksız 300 binin üzerinde konut bulunduğunu, bunların önümüzdeki 20-30 yıl içinde yıkılıp yerine 800 bin yeni konut yapılacağını söyledi. Pandemi sonrası inşaat sektöründe yaşanan yeni trendlere de değinen Sancak, bahçeli yapıların öne çıktığını söyledi. Sektördeki bu talebi dikkate aldıklarını belirten Sancak, Urla ve Çeşme’de bahçeli konut projelerinin olacağını vurguladı.

Folkart Yapı’nın faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz?

Türkiye’nin yüzde 40 pazar payına sahip ilaç dağıtım kanalı Hedef Alliance’ın hem ortağı hem de üst düzey yöneticilerinden biriydim. 2004 yılına geldiğimizde Ege Bölgesi’nde henüz istediğimiz sonucu alamamıştık. Pazar payımız Türkiye’de yüzde 40 olduğu halde Ege Bölgesi’nde sadece yüzde 20 seviyesindeydi. Bu bölgede kısa zamanda pazar payımız Türkiye ortalamasının da üzerine yüzde 42’ye çıktı. Sonra dönmem gerekiyordu ama bir türlü dönemedim. Çünkü İzmir’i çok sevdim. İstanbul’dan çok yorulmuştum ve İzmir’de kalmak istedim. Ayrıca İzmir’de A plus ve nitelikli konut - ofis projesi eksikliğini görünce baba mesleğim olması nedeniyle küçüklüğümden beri inşaata duyduğum merakın da etkisiyle burada kalmaya ve inşaat işi yapmaya karar verdim. Böylece 2006 yılında Folkart’ı kurduk. Maalesef İzmir, Türkiye’de nüfus başına düşen gecekondu sayısı bakımından en yüksek illerden bir tanesi. Depreme dayanıksız 300 binin üzerinde konut bulunmakta. Bunlar önümüzdeki 20 – 30 yıl içinde yıkılıp yerine 800 bin yeni konut yapılacak. Bu da ciddi bir pazar demektir. Biz kentsel dönüşüm alanında da İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde önemli bir aktör olmak istiyoruz. Burada oluş nedenlerimizden bir tanesi de budur. Ayrıca İzmir’in güzelliği, doğal zenginlikleri, güneşi, termali, turizm imkanları, tarımı göz önüne alındığında keyifli yaşamak için dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLMAK

Gelecekle ilgili plan ve hedefleriniz neler?

Bugüne kadar yaptıklarımız asıl hedeflerimize varmamızda birer adımdır, basamaktır. Biz kendimize uzun vadeli hedefler koyuyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda İzmir’den çıkmış Türkiye’nin en büyük inşaat firması olmaktır. En büyük olmak demek sadece onbinlerce konut yapmak değil, projenin en farklısını en güzelini en kalitelisini ortaya koymak en zoru başarabilmektir. Şu anda ciro anlamında olsun, yürüttüğümüz projeler açısından olsun bu hedefe adım adım ilerliyoruz. Hedefimiz doğrultusunda ülkemizin İstanbul gibi farklı şehirlerinde de projeler gerçekleştirmek istiyoruz.

Bugüne kadar İzmir’de 15 ayrı projeyi tamamladık. İnşaatı ve projelendirme çalışmaları süren projelerimiz ile birlikte önümüzdeki yıllarda bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Şehir merkezinde FolkartVega projemizin yanında güzel bir proje inşa edeceğiz. Ayrıca şu anda anlaşmasını yaptığımız Florya Gayrimenkul satın alması var. Kamuoyuna duyurmuştuk. Yeni Kent Merkezi’nin Konak ilçesi sınırlarında bir projeye daha imza atmak istiyoruz. Folkart Country Urla için çalışmalarımız başladı. Tüm bunların yanı sıra İstanbul projemiz için de zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Farklı çalışmalarımız var. Bunları da zamanı geldikçe açıklayacağız.

URLA, ÇEŞME VE İSTANBUL'DA BAHÇELİ KONUT PROJELERİ ÜRETECEK

Folkart Yapı’nın ürettiği bahçeli konutlar hakkında bilgi verir misiniz? 

İlk projemiz Folkart Narlıdere, ilk bakışta çok katlı yapılardan oluşan bir proje gibi gözükse de, Folkart’ın doğaya verdiği önemi göstermektedir. Yapıların dış duvarlarında oluşturulan yeşil ağaçlandırma ve projenin peyzaj düzenlemesi tüm dünyada örnek gösterilen ödüllü projeler arasında yer almıştır. Bu projemizin ardından Folkart Paşalimanı’nda da bahçeli villalar ön plana çıkmaktadır. Folkart Ilıca’da da yine bahçeli villalar bulunmaktadır.  Ayrıca tüm projelerimizde peyzaj düzenlemelerine ayrı bir önem veriyoruz. Projelerimizde yaşayanların nefes alabilecekleri ortak alanlar oluşturmak temel hedeflerimizde yer alıyor. Yeni projelerimizden Folkart Country Urla, bahçeli bir yaşamın en güzel örneklerinden biri olacak. Ayrıca yine Urla’da, Çeşme’de ve İstanbul’da da bahçeli konutlara yönelik projelerimiz olacak.

Halihazırda satışta olan bahçeli projeniz var mı? 

Folkart Country Urla projemizde ön talep toplama aşamasındayız. Yakın zamanda satışa çıkacağız. Ayrıca İstanbul için de gün sayıyoruz.

GÜVENİLİR KONUT PROJELERİ ÖNEMLİ

Projelerinizde en fazla talep hangi konutlara geldi? 

Folkart Vega projemizde önemli bir satış oranı yakaladık. Yakın zamanda bu projemize komşu konumdaki yeni arazimizde de yatırıma başlamayı planlıyoruz. Sadece bahçeli konutlara talep var diyemeyiz. Bahçeli konutu tercih eden kadar kent merkezindeki projelerde de yaşamak isteyenler var. Güvenilir konut projelerinde yaşamak önemli bir tercih nedeni.

Pandemiyle birlikte bahçeli konutlarınızın satış hızında nasıl bir yükselme oldu? 

Pandeminin tüm dünyayı etkisi altına alması sonrasında özellikle 2020 yılının mayıs ve haziran aylarında bahçeli konutlara bir yönelim başladı. Bu yönelim sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaşandı. İnsanlar daha ferah ve rahat olabileceği bahçeli konutlara yönelmeye başladı.

URLA’DA BİR PROJEMİZ DAHA OLACAK

Folkart Yapı olarak bahçeli konutlar alanında yeni projeler yapmayı planlıyor musunuz? Varsa yeni projelerinizden söz eder misiniz? 

Folkart Country Urla’nın yanı sıra yine Urla’da bir projemiz daha olacak. Bu projemizde sınırlı sayıda malikane yer alacak. Ayrıca Alaçatı’da da başka bir proje planlıyoruz. İstanbul’da inşa edeceğimiz ilk projemizde Büyükçekmece’de villalardan oluşacak. Bahçeli konutların en iyilerinden birini inşa edeceğiz.

15 YILDA 15 PROJE

Bugüne kadar kaç proje hayata geçirdiniz?

Folkart olarak bugüne kadar İzmir’de 15 farklı projeye imza attık. Son olarak inşaatını tamamladığımız projemiz ise Folkart Boyalık Çeşme oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum