Mersin'de Yaşanan 2B Sorunu TBMM'de!

Mersin'de Yaşanan 2B Sorunu TBMM'de!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'deki 2B arazilerinin yüksek fiyat sorununu TBMM gündemine taşıdı. Şimşek ayrıca, 2B sürecindeki bürokrasinin hızlandırılmasını talep etti..

A+A-

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin'de yaşanan 2/B arazi sorunu TBMM gündemine taşıdı. 

MHP'li Şimşek 2/B arazileriyle ilgili, satışları kolaylaştıracağız, artıracağız denmesine rağmen bununla ilgili de fiilî durumda yaşanan birçok zorluklar olduğunu dile getirdi. "Tarım arazilerinin olduğu Mersin Erdemli Sarıkaya'da dönümüne 50 milyon ile 70 milyon lira arası fiyat konulmuş. Ben daha önceden de sizlere aktardım, sayın genel müdüre aktardım, bununla ilgili bir düzenleme yapın dedim. Küçük bir köydeki hazine arazilerini satmanın bedeli 50 trilyon lirayı buluyor." açıklamalarında bulunan Şimşek "50 trilyon parayı o köylünün elli senede kazanıp bir araya getirmesi mümkün değil." dedi.

Tarım arazilerinin sorgusuz sualsiz, çok detaya girmeden defterdarlıklara ve millî emlak müdürlüklerine yetki verilerek, işin kolaylaştırılarak satışının gerçekleştirilmesini ve Türkiye'nin problemlerinin bir an önce, zaman kaybına mahal bırakmadan çözülmesini beklediklerini ifade eden Şimşek "Ben sadece kendi ilimle alakalı, sadece resmî kurumlarla alakalı size şu anda genel müdürlüklerde, Başbakanlıkta, Devlet Su İşlerinde bekleyen 20 tane, 30 tane evrakın tarih sayısını önünüze bırakabilirim Sayın Bakan. Birebir bizzat takip etmeme rağmen işler yürümüyor çünkü birçok kurumda genel müdür yok, vekâleten bakılıyor, şube müdürü yok, vekâleten bakılıyor. Kurumlar boş. Siz buradan her şeyi çok güzel, güllük gülistanlık anlatıyorsunuz ama maalesef durum sizin buradan gördüğünüz gibi değil. 

Belki kendi belediyelerinizle ilgili bürokrasiyi biraz hızlandırıyor olabilirsiniz ama biz kendi bölgemizdeki -Mersin'in 9 tane belediyesi, Büyükşehir dâhil, Milliyetçi Hareket Partisine ait ama- her belediyede bürokrasiyi aşamıyoruz. Belediye yağmur suyuyla ilgili proje yapmış, aradan Adana-Antalya yolu geçiyor, bu yolun karşısına bu suyun tahliye edilmesi gerekiyor, Karayollarından iki yıldır yazıya cevap gelmiyor, verilen yazıya Devlet Su İşlerinden iki yıldır cevap gelmiyor, işler yürümüyor, ondan sonra da Mersin'i sel alıyor, çiftçi perişan oluyor, halk perişan oluyor." şeklinde açıklamalarda bulundu. Şimşek bürokrasinin bu konuda bir an önce hızlandırılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.