Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 1/5000'lik İmar Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 1/5000'lik İmar Açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde belediye meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli uygulama imar planları hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Büyükşehir'den yapılan açıklamada kimse mağdur edilmeyecek denildi.

A+A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat tarihinde belediye meclisi tarafından görüşülerek kabul edilen ’1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’ ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni imar planlarının yaşam kalitesini yükselten, modern ve bilimsel kent kriterlerini hayata geçirmek için atılan çok önemli bir adım olduğu ifade edilen açıklamada, "Bir kent için nazım imar planı adeta anayasadır. Bu güne kadar yapılmış bütünsel bir planı bulunmayan, donatı alanları eksik, ulaşım sorunları olan, bir planlama vizyonu olmadan gelişen Mersin kentinde yıllardır birikmiş sorunlara çözüm getirecek bir revizyon plan yapılmıştır" denildi.
 
Şehrin 50 yıllık birikmiş sorunlarına çözüm bulmak amacı ile yapılan imar plan revizyonunda maddi hatalar ve eksiklerin de olabileceğine değinilen açıklamada, " Planlar onaylandıktan sonra yasalarca belirlenmiş olan askı sürecinde her vatandaşın bu plana itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir önyargı ya da alınganlık göstermeden yapılan her itirazı ve eleştiriyi dikkate alacağız ve bunu planı daha iyi hale getirmek için bir fırsat olarak değerlendireceğiz. Bu aşamada her gelen itiraz değerlendirilecek ve hemşerilerimiz herhangi bir hak kaybına uğratılmadan bu süreç aşılacaktır" ifadelerine yer verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.