Menemen'de Tarım Arazisine Ruhsatsız AVM İddiası!

Menemen'de Tarım Arazisine Ruhsatsız AVM İddiası!

Menemen'de tarım arazisine, Tarımsal depolama ruhsatı alındığı ancak kaçak AVM yapıldığı iddia edildi. AVM'deki dükkanların kiraya verildiğini iddia eden Ak Parti'li meclis üyesi konuyu büyükşehir meclis gündemine taşıdı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında söz alan ve Menemen'de tarım arazisinin tarım deposu yapmak için imara açıldığını, ancak alanda en az 40 bin metrekarelik alanda ruhsatsız yapılaşmaya izin verildiğini ve izin verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Arif Kuran, 'Zeytinli bahçe, tarla vasfındaki 15 bin 707 metrekarelik arazi için öncelikle tarımsal amaçlı depo yapmak için ruhsat alınıyor. Sonrasında ise tarım arazisine tarımla alakası olmayan doğrudan 40 bin metrekare kaçak inşaat yapılıyor. Şu anda burası bir sürü dükkanın olduğu alışveriş merkezi oldu. Dükkanlar da faal olarak çalışıyor. Ancak hepsi ya kaçak ya da geçici belgelerle hizmetlerini sürdürüyor. Burada büyük bir imar yolsuzluğu var. En az 40 bin metrekarelik kaçak yapılaşma ve en küçük ihtimalle de 20 milyon liralık vurgun var' dedi.

Zeytinli bahçe, tarla vasfındaki 15 bin 707 metrekarelik arazi için öncelikle tarımsal amaçlı depo yapmak için ruhsat alındığını belirten Arif Kuran Mart ayı meclis toplantısında 'Tarım arazisinde tarımla alakası olmayan doğrudan 40 bin metrekare kaçak inşaat yapıldı. Şu anda burası bir sürü dükkanın olduğu alışveriş merkezi oldu. Dükkanlar da çalışıyor. Ancak hepsi ya kaçak ya da geçici belgelerle hizmetlerini sürdürüyor. Şu an aktif şekilde hizmet veren bu dükkanlar kaçak yani ruhsatı yok. Burada büyük bir imar yolsuzluğu var. En az 40 bin metrekarelik kaçak yapılaşma ve en küçük ihtimalle de 20 milyon liralık vurgun var. Bu memlekete yazık, günah. Bu memleketin tarım arazileri böyle talan edilemez' dedi. 

Ali Budak - Haber Ekspres


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.