Menemen Belediyesi'nin 1 Milyar 600 Milyon TL'lik Arsa Satışı Yargıya Taşınıyor

Menemen Belediyesi'nin 1 Milyar 600 Milyon TL'lik Arsa Satışı Yargıya Taşınıyor

Menemen Belediye meclisinin Villakent'teki 1.600 dönümlük 160 parselin satışı için belediye başkanına yetki vermesi sonrası CHP ve İyi parti meclis üyeleri süreci yargıya taşıma kararı aldı. Satış kararı verilen arsaların değeri 1.6 milyar TL'yi buluyor.

A+A-

CHP Menemen İlçe Örgütü, tartışmalara ve eylemlere yol açan Seyrek Villakent Mahallesinde bulunan ve belediye mülkiyetindeki 160 ayrı parselin satışı konusunu yargıya taşıma kararı aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda CHP ve İYİ Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte açıklama yaptı. Meclis üyeleri Memenen Belediyesi'nin borcunu gerekçe göstererek satış kararı aldıklarını belirten Menemen belediye başkanı Aydın Pehlivan'a borcun başlangıçta 2,5 katı olan bir satışa izin vermeyeceklerini ifade etti.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Bilindiği üzere; Menemen’e ait, Menemen halkının güvencesi olan 1 Milyar 600 Milyon gibi astronomik bir değere sahip arazilerin satış yetkisinin Başkanvekili’ne verilmesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir. 

Bu haraç-mezat satış planını durdurmak için sonuna kadar mücadele etmeye söz vermiştik. İşte bu nedenle… Menemen’in bu haklı davasını yargıya taşımak üzere buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Meclis üyelerimiz bu tarihi adımı atacak; İzmir İdare Mahkemesi Başkanlığı’na başvurularını yapacaktır.

Kamu hizmetine tahsis yoluyla, icra ve haciz tehdidini durdurabilecekken; halkın yararına, ilçenin ihtiyaçlarına yönelik projelerle bu arazileri şekillendirebilecekken; kolaya kaçıp, dudak uçuklatan bir satışa yönelmek; ancak ve ancak bir “Rant Matematiğinin’ sonucu olabilir!

Bizler; Menemen’in halkı ve hakları için nöbetimizi gece gündüz tutmaya kararlıyız…

Ne olursa olsun; Menemen’i parsel parsel satmalarına izin vermeyeceğiz…

Haklıyız, vazgeçmeyeceğiz ve kazanacağız…”

Not: Fotoğraf temsilidir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum