Memurlara Lojman Satışında Ödeme Kolaylığı Getirildi

Memurlara Lojman Satışında Ödeme Kolaylığı Getirildi

Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan düzenleme ile oturduğu kamu konutunu satın almak isteyen memurlara yönelik satış koşullarına iyileştiriliyor. Memurlar düşük peşinatla 60, 84 ve 120 ay vadeyle oturduğu konutu alabilecek.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de açıklandı. Yeni düzenlemeyle, kamu konutlarında oturanlara yönelik satış koşulları iyileştiriliyor.

Bu kapsamda kat mülkiyetli kamu konutlarının yanı sıra kat irtifakı kurulan konutlar bağımsız bölümler olarak satılacak.

Memurlaın yaşadıkları kamu konutunu satın almak istemesi durumunda 5, 7 ve 10 yıl süreli ödeme imkanı sunulacak.

Kamu konutları satış ihalesine çıkarılacak

Kamu konutları, satış ihalesine çıkarılacak, ihalede oluşan en yüksek bedel ve ödeme koşulları, içinde oturan memura tebligatla gönderilecek.

Memur, konutu satın almak istediğini İdare'ye bildirecek ve ihale bedelini 5 yılda ödemek istemesiyle yüzde 20'si peşin kalan tutarı 60 ay, 7 yılda ödemek istemesi halinde yüzde 25'i peşin kalan tutarı 84 ay, 10 yılda ödemek istemesi halinde ise yüzde 30'u peşin kalan tutarı 120 ay olmak üzere TÜFE oranında artışlarla taksitli ödeme yapabilecek.

TÜFE en fazla yüzde 12 olarak hesaplanacak. Ayrıca peşin satın alma tercihinin kullanılması durumunda memura ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim sunulacak.

İlk etapta 5 bin konutun satış ihalesi yapılacak

Memurun oturduğu konutu satın almak istememesi halinde kamu konutu, ihalede en yüksek teklifi alan istekliye, peşin veya yüzde 25'i peşin olmak üzere 2 yıla kadar taksitle satışı gerçekleşecek.

Buna göre, yaklaşık 33 bin kamu konutunun kat mülkiyeti veya irtifakı kurulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleşecek. İlk etapta kat mülkiyeti ve kat irtifakı yer alan 5 bin konutun satış ihalesi düzenlenecek.

Ayrıca tebliğ kapsamında düzenlenen değişiklikle, 17 Nisan 2018 tarihli tebliğin 3'üncü maddesinde bulunan "Maliye Bakanlığını" ibaresi "Çevre ve Şehircilik Bakanlığını" şeklinde, 16'ncı maddesinde oluşan "Maliye Bakanı" ibaresi "Çevre ve Şehircilik Bakanı" olarak düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.