Mehmet Şimşek Açıkladı: Kirada Yeni Dönem

Mehmet Şimşek Açıkladı: Kirada Yeni Dönem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmeleri, POS cihazları, KDV, MTV ve gelir vergilerinde artışa yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, kira sözleşmelerinin bundan sonra e-devlet üzerinden yapılması, yeni POS cihazları ile kayıt dışılıkla mücadele ve vergi artışı olup olmayacağı konularına yönelik önemli bilgilendirmeler yaptı. Şimşek, tüm kira sözleşmelerinin bundan sonra e-devlet üzerinden yapılmasını planladıklarını söyledi. Bu sayede kayıt dışılıkla mücadelede önemli bir adım atılacağını ve vergi kaçakçılığının önüne geçileceğini belirtti.

Ayrıca Şimşek düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni nesil POS cihazlarının kullanılacağını aktardı.

Bu cihazların her türlü hileli işlemi anında tespit edebileceğini ve kayıt dışılıkla mücadelede önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Şimşek "Seçim öncesinde kasıtlı üretilen spekülasyonlar var. Hazirandan itibaren itibaren yeni bir nesil pos makinesi konulacak. Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı örneğin. Gün boyu ekmek, su gibi KDV yüzde 1 fiş kesilmiş. Bize haber verecek bu makine ile. Niyetimiz tüm kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yaptırmak. Son 2 ayda 420 binden fazla kapı çaldık. Elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bu ay sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım." dedi.

Seçim öncesinde kasıtlı olarak vergi artışı spekülasyonları üretildiğini ifade eden Şimşek, kurumlar vergisi, gelir vergisi ve KDV'de herhangi bir artış planlanmadığını açıkladı.

Şimşek açıklamasında "Vergi ile ilgili tutumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. KDV genel oranları artırmayacağız. İstistnalar varsa, indirimli olanlar var ise bunu gözden geçireceğimizi zaten söylemiştik. Motorlu Taşıtlara ilave bir oran gündemimizde değil." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.