Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 19 Mayısta Açılacak

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 19 Mayısta Açılacak

Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü gerçekleştirildi. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun 19 mayısta açılacağını söyledi.

A+A-

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'ndaki ilk test sürüşü gerçekleştirildi. 

Test sürüşüne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu hattın yapımı sebebiyle kullanımdan süreli olarak çıkarılan ve inşası tamamlanan Mecidiyeköy Metrobüs Hattı Yaya Bağlantısı'nı yeniden hizmete açtı. 

Sürücüsüz olarak tasarlanan M7 Test Treni'ne binen İmamoğlu, İBB üst yönetimi ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ile Mecidiyeköy İstasyonu'ndan hattın kontrol merkezinin bulunduğu Tekstilkent İstasyonu'na yaklaşık 30 dakika süren bir yolculuk yaptı.

Kontrol merkezinde incelemeler yapan Başkan İmamoğlu, yaptığı konuşmada hatla ve gelecekte eklenecek projelerle ilgili teknik bilgi aktardı.

Başkan İmamoğlu, Anadolu Yakası'ndaki metro çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, şu şekilde devam etti:

"İstanbulumuzu, 2024'te, Ulaştırma Bakanlığı'nın da yaptığı hatlarla beraber 600 kilometrelik bir potansiyele ulaşması konusunda hızla bir koşuya geçiyoruz. Bu dediğim hatların, 2020’de, 21’de hizmete açılacak kısımları var. Çok çok önemli, değerli." 

İstanbul'un batısının metro konusunda mağdur olduğunu bildiren İmamoğlu; "Beylikdüzü metrosunu da Sefaköy'e bağlanan bölümüyle, oranın da çalışması, projelendirilmesi ve finansmanıyla ilgili yoğun çalışmalarımız sürüyor. Hatta bu hafta oralarla ilgili de brifing aldım. İnşallah ihalesini, en kısa sürede vatandaşlarımıza duyuracağız." açıklamasında bulundu.

Başkan İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İstanbul'un kuzey ve batı bölümlerinde beklenen metro hatlarındaki duruma ilişkin; "19 Mayıs'ta, inşallah bu Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı'nı devreye alacağız ve gerçekten çok yoğun bir yükü hafiflettiğini, metrobüs başta olmak üzere, hissedeceğini öngörüyoruz İstanbulumuzun." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.