Mavişehir'deki TOKİ Arazisinin Kamulaştırma Kararı Meclisten Geçti

Mavişehir'deki TOKİ Arazisinin Kamulaştırma Kararı Meclisten Geçti

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı meclisinde TOKİ tarafından 51 milyon 900 bin TL'ye satılan Rekreasyon imarlı arsanın kamulaştırılması için önerge verilmişti. Bu ayki mecliste önerge oy çokluğu ile kabul edilerek arazinin kamulaştırılması kararı alındı.

A+A-

Mavişehir’de bulunan rekreasyon alanı olarak halkın kullanımına ayrılmış alanın geçtiğimiz aylarda TOKİ tarafından satışının gerçekleştirilmesinin ardından, Karşıyaka Belediyesi tarafından kamulaştırılmasına yönelik, Karşıyaka Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü ifadeli başkanlık önergesi meclisten geçti. Karşıyaka Belediyesi Ak Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran tarafından Atakent’teki plan değişikliği kararı eş gösterilerek muhalefet şerhi konulan karar, mecliste bulunan diğer meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Şerh kararına karşı konuşan Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkan yardımcısı Saadet Çağlın Mavişehir’de bulunan arsanın korunması gerektiğine değinerek, “Türkiye’de 14 sulak alandan biri olan Gediz Deltası’nın hem koruma hem mutlak koruma alanı hem de ekolojik etkilenme alan içerisinde. Öyle bir parsel öyle bir alan ki rekreasyon alanı tanımı içinde kalan herhangi bir faaliyette bile buradaki biyolojik çeşitlilik, 2 milyon yılda oluşmuş bu alanın ekosistemi etkilenecek. Bu nedenle şahsi mülkiyete geçmesi durumunda buranın korunması ve denetlenmesi kamu kurumunun bakış açısında olmayacaktır” dedi.

BİRİNDE MÜLKİYET SATIŞI DİĞERİNDE PLAN DEĞİŞİKLİĞİ VAR

TOKİ'nin Mavişehir'deki arsa satışı ile Atankent'teki spor alanı imarlı arsanının Özel eğitim alanına dönüştürülmesi konusunun birbirine karıştırılmaması gerektiği savunan Başkan Tugay şunları kaydetti: “Bu Atakent’teki plan değişikliği konusu bizim de gündemimize gelecek. Geldiği zaman konuşacağız. Ama Mavişehir’de bulunan arsa satışı ile aynı kefeye konması üzücü, hala ısrarla reddettiğim bir durum. İkisi birbirinden çok farklı olaylar. Birinde tamamen kamuda kalması gereken bir alan özelleştirilmiş durumda. Biz buna karşı bir irade gösteriyoruz. Diğerinde ise spor alanı olarak kullanıma ayrılmış olan bir alan zaten TOKİ tarafından satılmış. Ve o alan spor alanı olarak kullanılmıyor, keşke öyle kalsaydı. Özel mülkiyet alanı sahibi olan kişi orayı halkın kullanımına açmamış, izin vermiyor. Orada yapılması istenen plan değişikliğinin doğruluğu yanlışlığı ayrı bir tartışma konusu. Bu iki alan birbirine karşılaştırılmamalı. Birinde özel mülkiyete satış var. Söz konusu bu alan doğal yaşamın bir parçası. Biz orayı doğal yaşam alanı olarak korumalıyız. Diğer tarafta ise zaten satılmış olan alanın plan değişikliği var. Bu ikisi aynı şey değil ve aynı kefeye konulamaz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum