Marka City AVM Yıkılacak, Yerine Rezidans Yapılacak

Marka City AVM Yıkılacak, Yerine Rezidans Yapılacak

2008 yılında yapılan Marka City AVM yıkılıyor. Elde edilen bilgiye göre Marka City AVM'nin yerine özellikle Arap yatırımcılara hitap edecek olan rezidans projesi hayata geçirilecek.

A+A-

Para'da yer alan habere göre; İstanbul’da alışveriş merkezlerinin yoğunlukla bulunduğu bölgelerden biri de Beylikdüzü’dür. İlçenin en eski AVM’lerinden olan Migros AVM’nin hemen karşısında yine bu AVM’yi yöneten Ece Türkiye’ye ait Marmara Park bulunuyor. E-5 karayolu üzerinde bu AVM’nin birkaç yüz metre uzağında Beylicium ve Marka City sıralanıyor. Biraz ileride ise Perlavista AVM var.

Bunlardan Marka City, 2008 yılında hizmete girdi. 36 bin metrekare kapalı alanı bulunan dokuz katlı bu AVM’de 20 bin metrekare kiralanabilir alan bulunuyor. Alışveriş merkezi sayısının fazla olması nedeniyle bölgedeki birçok AVM’de sıkıntı yaşansa da çoğu faaliyetlerini halen sürdürüyor.

Fakat ziyaretçi çekmekte zorlanan Marka City, bir türlü istenen canlılığı yakalayamadı ve atıl hale geldi. Bir ara otel, hastane hatta üniversiteye dönüştürüleceği konuşuldu. Nitekim hemen yanındaki Medicana Hastanesi’nin burayı alıp ek bina yapacağı da söylendi. Anlaşılan Marka City’nin yatırımcısı tüm bu projelerden vazgeçmiş.

Çünkü bu AVM’de bir süredir yıkım çalışmaları var. Merak edip Marka City’nin yerine ne kurulacağını araştırdık. Öğrendiğimize göre AVM’nin arsası üzerinde rezidans yapılacakmış.

Alt katları dükkan olarak planlanan rezidans projesi, özellikle Arap yatırımcılara hitap edecekmiş. Beylikdüzü ve civarında birçok Arap yatırımcısının konut satın aldığını, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn gibi ülkelerden gelen yatırımcıların özellikle bu bölgeyi tercih ettiklerini belirtelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.