Makrom Yapı'nın Sahibi Tutuklandı

Makrom Yapı'nın Sahibi Tutuklandı

800’e yakın kişiyi mağdur ettiği ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

A+A-

Yüzlerce vatandaş 8 yıl kadar önce Makrom Yapı projelerinden konut aldı. Kimi aile ödemenin bir kısmını peşin yaptı kimi kredi çekti, kimi teslim edilmeyen konutlar için arsa sahibinin mülklerine de haciz şirkete senet verdi. Ancak satışı yapılan konutlar vaat edilen tarihte teslim edilmedi.

Makrom Yapı ve arsa sahipleri ile ilgili ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile açılan dava devam ederken Makrom Yapı Tuzla projesinden konut alan 11 kişinin yaptığı suç duyurusu neticesinde açılmış dava ile  ilgili mahkemenin verdiği kararın istinaf mahkemesinde onanması sonucunda karar çıktı. 800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı’nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesinde  açılan dava sonucunda Bakırcı'nın 19 yıl hapis cezası aldığı belirtildi.

Mağdurlar şimdi ne yapacak?

Kat mülkiyeti kanuna uygun olarak yapımına başlanmış projelerde proje imar kanuna uygun olarak tamamlanabilecek durumda ise müteahhidin haklarını sözleşme ile müteahhitten temlik alanların mahkemeden projede kat irtifakı kurulmamış olsa da haritacı bilirkişi marifetiyle kat irtifakı kurulacakmış  gibi daire hissesine düşen arsa payını hesaplatarak daire hissesine düşen arsa payının tescilini talep edebilir. 

Ayrıca 6502 sayılı tüketici yasasına göre arsasını kullanım amacı dışında müteahhide veren arsa sahiplerinin tüketici olmadıklarını tacir sıfatı kazandıklarını bununda onları müteahhitle beraber müşterek ve müteselsil  sorumlu hale getirdiğini bu arada sahiplerinin projeyi nama ifa şeklinde tamamlamak yada tuüketicilerden toplanan bedelleri ödemek durumunda.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 400 müşteki katılanlı şekilde olan dava devam ediyor. O davanın neticesi de mağdur olan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Parasını ödedikleri evleri yıllar geçmesine rağmen teslim alamayan Makrom mağdurları devletten destek bekliyor. Sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen mağdurlar yaşanan mağduriyetin üzerine gidilirse Esenyurt'taki 10 binlerce mağdurun sorununun çözüleceğini söyledi.

2014 yılında teslim edilecekti

12 Mart 2012 tarihinde Petek Dinçöz'ün verdiği konserle tanıtılan Makromtek projesi 7 bin 546 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecekti. İnşaat alanı 32 bin metrekare olarak belirlenen projedeki konut sayısı 380 adet. 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerine yer verilen Makromtek Esenyurt'un 1 Mayıs 2014'te  teslim edilmesi gerekiyordu.

Makrom Yapı projeleri:
-Makromtek Tuzla
-Makromtek Esenyurt
-Tuğba Residence
-Makrom City
-Paralel 264
-Kula Termal Devremülk
-Myesgarden
-Esmia İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.